Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Migros en Bio Suisse intensiveren samenwerking

Migros en Bio Suisse gaan in de toekomst nog nauwer samenwerken. Zo gelden de hoge standaarden van Bio Suisse voortaan ook voor verwerkte en geïmporteerde Migros bio-producten. Met deze stap willen Migros en Bio Suisse zich gezamenlijk voor een duurzamere landbouw inzetten.


Foto: Bio Suisse

De trend richting een duurzamere en gezondere voeding werd door de coronapandemie versneld. Bij Migros werd in 2020 het omzetdoel van 10 procent met bio-levensmiddelen overtroffen. Migros neemt dit als aanleiding om de bestaande bio-richtlijnen verder te ontwikkelen.

In dit verband intensiveren Bio Suisse en Migros hun samenwerking. Bio Suisse investeert als overkoepelende organisatie van de biologische landbouw in Zwitserland en in het buitenland sinds veertig jaar in de verdere ontwikkeling van de richtlijnen. Ze hoort tegenwoordig tot de verenigingen met 's werelds hoogste bio-standaard. Reeds nu al stammen alle bio-producten uit Zwitserland die bij Migros verkrijgbaar zijn van Bio Suisse-bedrijven. Nu zal Migros de extra eisen van Bio Suisse aan verwerkte producten, zoals bijvoorbeeld bij fruityoghurt, eveneens realiseren. Ook in het buitenland is het dankzij de hoge vraag nu mogelijk om de strengere richtlijnen van Bio Suisse op gebied van productie en kwaliteit toe te passen. Zo kunnen klanten in de toekomst ook bij geïmporteerde producten op de hoge Bio Suisse standaard rekenen.

"Migros draagt als grootste Zwitserse retailer een grote verantwoordelijkheid. We zien ons verplicht om de duurzame teelt van onze producten continu te bevorderen. Bio is een belangrijke pijler voor meer duurzaamheid in de Zwitserse en internationale landbouw", zegt Matthias Wunderlin, leider Departement Marketing bij Migros. "Migros Bio voldoet toekomstig aan de hoogste eisen. Met de aanvulling van Alnatura en Demeter biedt Migros een breed bio-assortiment voor iedereen."

Meer biologisch in de schappen
In het kader van de verdere ontwikkeling wordt vanaf volgend jaar ook het label 'Knospe' op de producten van Migros Bio afgebeeld. "We zijn erg blij dat Migros toekomstig nog intensiever met Bio Suisse samenwerkt en inzet op het Knospe-keurmerk", zegt Balz Strasser, directeur van Bio Suisse. "Bio Suisse staat voor een holistische biologische landbouw en Migros helpt mee om deze verder te ontwikkelen en de zichtbaarheid te verhogen. Daarmee krijgen kwalitatief hoogwaardige Zwitserse bio-producten een grotere presentie en nog meer consumenten kunnen van het grote aanbod profiteren. Dat zal de sterk groeiende bio-markt een extra stimulans geven en het marktaandeel van bio in de Zwitserse levensmiddelensector nogmaals duidelijk verhogen."

Voor meer informatie: www.biosuisse.ch 

Publicatiedatum: