“In 1,5 minuut krijgt de kijker gevoel bij ons bedrijf”

Tholen - Vorig jaar namen Robbert en Maurijn Duijndam als de volgende generatie het roer over bij Duijndam Machines. Waar voor vader Bert het begon met de verkoop van een spruitenplukker, vraagt de machinemarkt vandaag de dag óók om online actie.

Reden voor de tweede generatie in het familiebedrijf om een animatiefilmpje te lanceren. In 1,5 minuut krijgt de kijker te zien hoe het proces er binnen het bedrijf uitziet.

Lange IJ
“Veel Nederlandse telers kennen ons al en zijn redelijk op de hoogte van ons proces”, vertelt Maurijn Duijndam. Internationaal is dat soms nog anders. “We krijgen nog vaak vragen als: Hoe werkt het dan precies? Zijn alle machines op jullie website echt van jullie? En staan al die machines op jullie website echt op één locatie bij jullie? Zijn de machines gecontroleerd?”

De bedrijfsnaam is in sommige landen wat lastiger uit te spreken, in het Engels begrijpen ze de lange IJ bijvoorbeeld niet. “Daardoor is de animatievideo ook gelijk een mooi moment om de bedrijfsnaam voor te zeggen”, lacht hij.


Maurijn, Bert en Robbert Duijndam in de bedrijfshal vol machines

Op basis van vertrouwen
Toch is Duijndam Machines in de loop der jaren een echte internationale speler geworden. Gemiddeld heeft men in Nieuwerkerk a/d IJssel 1000 machines op voorraad en gaan er zo’n 4 per dag de deur uit. In alle gevallen voorafgegaan door een grondige controle op goede werking en waar nodig reparatie. Bijzonder is dat tegenwoordig het merendeel op basis van vertrouwen wordt aangeschaft en er geen bezichtiging door de klant aan vooraf plaatsvindt.

Bekende gezichten
Een leuk detail uit het filmpje is daarom dat, voor wie goed kijkt, zowel de inkoper/verkoper als de monteur in het animatiefilmpje geïnspireerd zijn op echte mensen van de werkvloer. De animator heeft de inkoper/verkoper in het filmpje gebaseerd op Maurijn en ook de monteur vertoont trekjes van de veelzijdige Marcel Spruijt die al dertig jaar bij Duijndam Machines werkt. “We denken dat door dit filmpje iedere klant toch een betrouwbaar beeld krijgt van ons bedrijf. Want de behoefte naar snel beschikbare, betrouwbare en kostenbesparende machines is er zeker.”De video is vanwege de internationale klantenkring van het bedrijf gesproken en ondertiteld in het Engels, Duits en Frans. Daarnaast is er voor Russische, Poolse, Italiaanse en Spaanse klanten een speciale ondertiteling van de Engels gesproken video.

Voor meer informatie:
Duijndam Machines
Tweede Tochtweg 127
2913 LR Nieuwerkerk a/d IJssel
+31 (0)180 632 088
info@duijndam-machines.com
www.duijndam-machines.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven