Fruitschuur Oostveen heeft Europese primeur met Pick-Go-Pay

Sinds begin juni kunnen klanten van Fruitschuur Oostveen veilig, snel en gemakkelijk hun aankopen betalen met een QR-code. Het onbemande verkooppunt in Nieuwendijk (gemeente Altena) heeft de Europese primeur met Pick-Go-Pay van het Belgische Worldline, een van de grootste betaaldiensten van de wereld. Die werkt daarvoor samen met Innovend, de Nederlandse producent van de verkoopautomaat waaruit Fruitschuur Oostveen eigen appelen, peren en kersen verkoopt, aangevuld met aanverwante streekproducten.

De Franse Worldline-dochter Ingenico benaderde Innovend als partner voor de eerste pilot van Pick-Go-Play. Het innovatieve bedrijf uit Oud-Gastel levert slimme oplossingen voor onbemande verkoop en uitgifte onder de merknaam Zuply. Het heeft alles in eigen hand: de fabricage van de lockersystemen en de software voor aansturing, voorraadbeheer, betaaltransacties en alles wat er nog meer bij komt kijken. Innovend integreerde de app in de eigen software.

Betalen via app
De LockBlox-lockerautomaten van Zuply hebben een touchscreen voor het selecteren van groenten, fruit, zuivel en andere versproducten en voor het afrekenen. Met Pick-Go-Pay kunnen consumenten nu ook veilig, snel en gemakkelijk kiezen en betalen met hun mobiele telefoon. Sander Sciarone van Innovend legt uit hoe het werkt: “Je downloadt eenmalig de app. Zodra je bij de Fruitschuur komt, kun je met je telefoon de QR-code scannen van het vak waarin het product ligt dat je wilt kopen. Je ziet het product en de prijs en als je op ‘kopen’ klikt, openen we de deur van de locker op afstand zodat je het product kunt pakken. Dat kan met meerdere producten achter elkaar. Ben je klaar, dan worden alle transacties verwerkt en vindt de betaling plaats.”

Slimme oplossing
Fruitschuur Oostveen maakt al sinds 2016 gebruik van de slimme verkoopoplossing van Innovend. “Toen openden we naast onze boerderijwinkel in Werkendam een tweede, onbemand verkooppunt in Nieuwendijk, vlak bij afslag van de A27”, vertelt José Oostveen. “Dat was meteen een succes en dat is zo gebleven. De verkoop en het aantal klanten groeit nog steeds.”

“De automaat die er staat is een LockBlox met vakken in verschillende groottes. In totaal zijn het 168 vakken. Dit was destijds de eerste machine op de markt waarmee mensen met PIN en contactloos konden betalen. En nu komt er dus weer een mogelijkheid bij: betalen met een app en een QR-code.”

Contactloos: extra voordeel in coronatijd
Doordat Fruitschuur Oostveen één van de eerste bedrijven was die een LockBlox verkoopautomaat aanschafte, was er in de beginperiode een nauwe samenwerking met Innovend en kreeg de familie Oostveen de gelegenheid om feedback vanuit de gebruikerskant te geven. Innovend is een innovatief bedrijf en Fruitschuur Oostveen is geïnteresseerd in nieuwe technieken. Daarom heeft Sander Sciarone Fruitschuur Oostveen benaderd voor de proef met Pick-Go-Pay.

En daar wilde de familie Oostveen graag aan meewerken, want zij zijn ervan overtuigd dat klanten er graag gebruik van maken. “Het gaat sneller: je hoeft niets in te typen, alleen te scannen. Mensen raken steeds meer gewend aan betalen met hun telefoon of horloge. Vooral jongere mensen zal dat aanspreken. Het wordt zo nóg contactlozer; je hoeft de machine niet meer aan te raken. Dat is in coronatijd een extra voordeel. Mensen kunnen meteen naar de vakjes met de producten van hun keuze en hoeven geen vaknummers meer te onthouden.”

Uitkomst voor het platteland
Worldline ziet Pick-Go-Pay onder meer als een uitkomst voor dorpen en kleine steden op het platteland. In Frankrijk bijvoorbeeld sluiten steeds meer gewone winkels en andere voorzieningen hun deuren. Onbemande verkooppunten met locker-oplossingen als die van Innovend kunnen daar een belangrijke rol spelen. Door betaling met een QR-code kunnen klanten op elk tijdstip terecht en gebeurt het afrekenen gemakkelijk en veilig.

Voor meer informatie
Innovend B.V.
Argon 47
4751 XC Oud-Gastel
Nederland
+31 85 029 0071
info@innovend.eu 
www.innovend.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven