Bijna 5.000 bezoekers op Ecotuindagen

Het afgelopen weekend waren de Ecotuindagen een groot succes. Bijna 5.000 bezoekers registreerden zich voor een tuinbezoek. Iets waar Velt, die de dagen organiseerde, zeker in tijden van corona, heel tevreden op terugkijkt.

100 locaties
Hoe kweek je je eigen groenten? Wat doe je tegen bladluizen? En hoe kun je je tuin beschermen tegen langdurige droogte? Op al deze vragen - en nog zoveel meer - kregen bezoekers van de Ecotuindagen het afgelopen weekend een antwoord. Ze kregen daarbij een rondleiding in tal van ecologische tuinen: van kleine stadstuinen, moestuinen en boomgaarden tot zelfs heuse voedselbossen. En dat op zo’n 100 locaties verspreid in België en Nederland.

"In de jaren voor corona hadden we gemiddeld 200 deelnemende tuinen. Ook kwamen we toen al snel aan 35.000 bezoekers. De reden dat er dit jaar minder tuinen en bezoekers waren, is uiteraard corona", licht de organisatie toe. "Het aantal plaatsen was gelimiteerd en je moest je registeren voor een tuinbezoek. Dat er toch 5.000 mensen op de Ecotuindagen zijn afgekomen, vinden we dan ook een goed teken. Het bevestigt nog maar eens dat de interesse voor ecologisch tuinieren in de lift zit." 

Voor meer informatie: 
Velt
info@velt.nu
www.velt.nu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven