West- en Oost-Vlaamse telers verwennen papa’s op Vaderdag

In het vaderdagweekend (12 en 13 juni) verwelkomen negen West-Vlaamse en acht Oost-Vlaamse teeltbedrijven papa’s en hun gezin op het bedrijf. Met een (afhaal)ontbijt, een bubbelpicknick in de weide, een heuse speurwandeling, een beestige fotoshoot of een partijtje boerengolf maken ze van Vaderdag een onvergetelijk én coronaveilig familiemoment, zo deelt Inagro in een aankondiging.

Het initiatief is een coronaveilige opvolger voor het Vaderdagontbijt dat Inagro, Provincie West-Vlaanderen en Provincie Oost-Vlaanderen meer dan tien jaar organiseerden.

Meer dan tien jaar lang ontvingen West- en Oost-Vlaamse teeltbedrijven gezinnen op Vaderdag voor een vaderdagontbijt met hoeve- en streekproducten. Met een volgeboekte agenda konden ze telkens rekenen op een geïnteresseerd en tevreden publiek. “Maar corona stelde ons voor een grote uitdaging en dwong ons om creatief te denken, en dat deden onze landbouwers en medewerkers”, vertelt West-Vlaams gedeputeerde Bart Naeyaert.

Inagro, Provincie West-Vlaanderen en Provincie Oost-Vlaanderen maakten van de nood een deugd: ze grepen de coronacrisis aan om het concept te vernieuwen. Ze pakken dit jaar uit met een weekend boordevol coronaveilige activiteiten onder de noemer Verras papa beestig en geestig. Daarvoor riepen ze teeltbedrijven op om een leuke activiteit te organiseren voor het hele gezin, rekening houdend met de geldende coronamaatregelen. En met succes, want het aanbod is uitgebreid en rijk. Zo zetten zeventien telers over heel West- en Oost-Vlaanderen op zaterdag 12 en/of zondag 13 juni hun deuren open.

“Papa’s en hun gezin kunnen rekenen op een uiteenlopende belevenissen op en rond het teeltbedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een picknick, een ontbijt, een speurwandeling of een spel in een landelijk kader. Zo wordt Vaderdag leuk, lekker, lokaal en leerrijk”, vult Muriël Derycke van Inagro aan. “Ik ben ervan overtuigd dat het nieuwe concept – letterlijk én figuurlijk – minstens evenveel in de smaak zal vallen als de vorige edities”, besluit gedeputeerde Bart Naeyaert enthousiast.

Voor meer informatie:
www.inagro.be/vaderdag
www.oost-vlaanderen.be/vaderdag 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven