Aanzienlijke toename van de teelt dit jaar

Eerste lading verse Peruaanse bio-gember aangekomen op Duitse markt

De eerste partij Peruaanse biologische gember van het seizoen is op 20 mei op de Duitse markt aangekomen. Er wordt een aanzienlijk grotere oogst verwacht dit jaar en er zijn ook mooie perspectieven voor de afzet gezien de goede vraag naar dit product.

"Een paar dagen geleden hebben we de eerste lading biologische gember per vliegtuig naar onze handelspartner Ben’s Ginger uit München gezonden", vertelt Kristel Camargo, manager van Elisur Organic, een van de belangrijkste biologische telers van gember en kurkuma in Peru. "Vanwege de vraag van onze klanten zijn we dit jaar eerder dan normaal begonnen met de oogst. Dat hebben we kunnen doen via een zorgvuldige selectie van vroegrijp product. We zijn nu ook al bezig met de voorbereiding van de export per boot naar alle markten waarin we actief zijn", voegt ze eraan toe.

Het Duitse bedrijf Ben's Ginger, fabrikant van biologische gemberconcentraten, werkt al 3 jaar samen met Elisur Organic, waarmee het een sterke commerciële band heeft wegens een gedeelde bedrijfsfilosofie van duurzaamheid. "Deze eerste lading gember werd op duurzame wijze geteeld. De drie pijlers waarop de bedrijfsfilosofie van Elisur Organic steunt zijn zorg voor het milieu, sociale ontwikkeling en een eerlijke verloning en prijszetting", zegt Kristel Camargo.

Dit jaar verwacht het Peruaanse bedrijf een toename van de gemberteelt met 30% in vergelijking met vorig jaar. "De gemberopbrengst in Peru is dit jaar gestegen als gevolg van de goede resultaten van vorig jaar. Toen was de vraag immers buitengewoon hoog, omdat er weinig concurrentie was uit China, waar de binnenlandse markt een groot deel van de oogst opslokte. Zo zijn er ook nieuwe spelers op de markt gekomen, aangetrokken door de goede prijzen van vorig jaar", legt de manager van Elisur uit.

Hoewel de vraag naar gember in vergelijking met vorig seizoen wat is teruggevallen – want toen was de vraag enorm door de voorkeur van de consument voor gezonde producten in tijden van coronavirus en door de ruimte die China op de markt had gelaten – zegt Kristel Camargo dat de consumptie toch nog op een hoog niveau ligt. "De verwachtingen voor dit jaar zijn goed, al is het nog vroeg om over prijzen te praten, omdat de markt nog niet echt op gang is getrokken. We zullen moeten wachten tot juli om een trend te ontwaren. Met de vaccinaties is er niet zo veel behoefte aan immuniteitsbevorderende producten als vorig jaar, maar er is nog steeds een goede vraag", benadrukt ze.

Elisur Organic exporteert zijn biologische gember naar de Noord-Amerikaanse en Europese markt, waarbij Duitsland en Italië de belangrijkste bestemmingen zijn in de EU. "Maar ze zijn zeer veeleisend op het gebied van kwaliteit", aldus de manager. Daarom heeft Elisur Organic ervoor gezorgd in het bezit te zijn van specifieke biologische certificeringen in de VS (USDA), EU en Canada (COR), alsook van GlobalGAP en GRASP en van de autorisatie van de Peruaanse Dienst voor Agrarische Gezondheid en Kwaliteit (SENASA). Het bedrijf is ook druk in de weer om de BRC- en Fairtrade-certificeringen te behalen om aan de klanten te kunnen garanderen dat alle productieprocessen voedselveilig en maatschappelijk verantwoord zijn.

Ginger Week 2021
Momenteel organiseert Elisur Organic de Ginger Week (26-28 mei), een gratis online event voor openbare en particuliere instellingen, Peruaanse en buitenlandse kopers, maar ook al wie geïnteresseerd is in Peruaanse gember en de teelt en afzet ervan.

Tijdens de Ginger Week komen volgende activiteiten aan bod: 

  • Opnames over de teelt van gember, met enkele getuigenissen van telers, en over de verwerking van gember in de pakstations met enkele getuigenissen van bedrijfsmedewerkers.
  • Technische lezingen door specialisten waarin cases, ervaringen en onderzoek met betrekking tot gember worden gedeeld.
  • Interviews met zakenmensen en handelaars met informatie die van belang is om de juiste beslissingen te kunnen nemen in de handel.

Klik hier voor meer informatie over de Ginger Week.

Klik hier om in te schrijven. 

Voor meer informatie:
José Flores Palomino
Sales and Marketing Manager
Elisur Organic SAC 
+51 933 130095 (Peru)
jflores@elisurorganic.com
www.elisurorganic.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven