Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordstijging verkoop bio-producten in VS: met 12,4% gestegen tot ruim 50 miljard euro

De verkoop van biologische producten in de VS steeg in 2020 naar nieuwe hoogten, met een recordstijging van 12,4% tot ruim 50 miljard euro ($ 61,9 miljard). Het was de eerste keer dat de totale verkoop van biologische voedingsmiddelen en non-foodproducten deze grens heeft overschreden, en weerspiegelde een groeipercentage van meer dan twee keer het tempo van 2019: 5%. Deze gegevens zijn afkomstig uit de 2021 Organic Industry Survey die dinsdag 25 mei door de Organic Trade Association werd vrijgegeven.

Zwarte bonen, bloem, en kippenbouillon zijn meestal op voorraad in Amerikaanse supermarkten, maar in 2020 was zelfs daar een tekort aan. In dit ongekende jaar zorgde de reputatie van biologisch voedsel voor een dramatische groei. In bijna elk supermarktgangpad met biologische voeding steeg de vraag met bijna recordniveaus, waardoor de verkoop van biologische voeding in de VS in 2020 met een record van 12,8%t steeg tot een nieuw hoogtepunt. In 2020 was bijna 6% van het in de Verenigde Staten verkochte voedsel biologisch gecertificeerd.

"De pandemie veroorzaakte abrupte veranderingen in al onze levens. We zijn thuis gaan eten met ons gezin, en hebben vaak drie maaltijden per dag gekookt. Goede, gezonde voeding is nog nooit zo belangrijk geweest, en consumenten zijn steeds meer op zoek gegaan naar het biologisch label", aldus Laura Batcha, CEO en uitvoerend directeur van de Organic Trade Association.

Vooruitzicht in het 'nieuwe normaal'
Hoewel de groei van de verkoop van biologische voedingsmiddelen naar verwachting niet zo snel zal doorzetten als in 2020, wordt verwacht dat de verkoop in 2021 sterk zal blijven groeien. Verwacht wordt dat de hele sector in de nabije toekomst een impuls zal krijgen door de pandemie, aangezien veel consumenten meer thuis blijven koken.

"We hebben tijdens de pandemie heel wat veranderingen gezien, en sommige daarvan zijn van blijvende aard", zei Batcha. "Wat uit Covid-19 is voortgekomen, is een hernieuwd bewustzijn van het belang van onze gezondheid en de belangrijke rol die voedzame maaltijden daarin heeft. Voor steeds meer consumenten betekent dat biologisch. We zullen weer in restaurants gaan eten, maar velen van ons zullen ook meer thuis gaan eten en koken. We zullen overal meer biologisch zien, in de winkels en op ons bord."

Voor meer informatie:
Organic Trade Association
444 N. Capitol St. NW Suite 445A
Washington D.C. 20001
+1 202 403 8520

Publicatiedatum: