Nij Biensma start met huisverkoop

Sinds vorige week is er verse biologische melk en biologisch vlees te koop bij boerderij Nij Biensma in Grou. "Vanwege de vraag van verschillende mensen uit Grou of wij ook biologische melk verkopen, zijn we gaan nadenken of we deze service aan willen bieden. Biologische verse melk wordt bij ons in de buurt niet aangeboden. Vandaar dat wij hebben besloten om dit op te starten", leggen Sybrand en Jolanda Bouma uit in een blog.

Verse biologische melk
"Onze biologische melk wordt door Eko Holland Melk Op Maat opgehaald. Dit is en blijft zo. Het grote voordeel van onze melkcoöperatie is dat deze (onze) melk op maat bij de verschillende verwerkers (melkfabrieken) aanbiedt. Hierdoor vindt geen verspilling plaats en krijgt de melk de waarde die het verdient. Directe verkoop van verse melk lijkt heel wat anders, maar kun je zien als lokale 'Melk op maat'."

Biologisch vlees
"Tijdens het leven op onze biologische boerderij, maar ook na die tijd verdienen de koeien de beste plek. Dit geldt ook in het geval dat een koe naar de slager gaat. We zien dan ook het liefst dat het vlees gekocht wordt door de biologische consument. De waardering voor de koe bij leven maar ook na de slacht blijft hierdoor gewaarborgd. Onze koeien verlaten ons bedrijf dan ook biologisch gecertificeerd en gaan naar die afnemer die hier de meeste waarde aan hecht. Directe verkoop voldoet ook aan dit principe."

Ga voor meer informatie over huisverkoop en bestellen naar www.mtsjensbouma.nl

Bron: Nij Biensma


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven