Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tweede Vmarkt geopend in Arnhem

"Voor vegan geldt echt: proeven is kopen"

Tholen - Vmarkt kan terugkijken op een geslaagd openingsweekend in Arnhem. Daar opende zaterdag 1 mei de tweede vestiging van de veganistische supermarkt. De winkel aan het Brouwersplein 27 is met 300 vierkante meter aan winkeloppervlakte drie keer zo groot als de Utrechtse vestiging die een paar maanden terug werd geopend. "Zowel zaterdag als zondag liep het heel goed door en de reacties zijn tot nu toe erg positief", vertelde eigenaresse Natascha de Rooij maandagmiddag vanuit de nieuwe winkel, terwijl ze tussendoor verschillende klanten hielp.

Natascha in de winkel. Foto: Vegan Business

Het aanbod bij Vmarkt Arnhem bestaat uit zo'n 2500 producten. "Ik schat dat ongeveer 50% van de producten biologisch is. Het assortiment wisselt constant. Vanwege de Brexit moet ik veel vervangende artikelen zoeken. Sowieso kijk ik goed om me heen om mooie producten te ontdekken waarmee ik het aanbod nog completer kan maken. Suggesties zijn zeker welkom."

"Proeven is kopen"
Ze merkt dat veel veganisten, flexitariërs en mensen (met kinderen) met een koemelkallergie de winkel weten te vinden. Direct aan het begin van de winkel was er tijdens het openingsweekend een proefpodium ingericht. Daar liet onder meer bio-producent Hottie Sambal haar producten aan de klanten proeven. "Voor vegan geldt echt: proeven is kopen. Op het proefpodium kan men proeven hoe geweldig veganistisch eten is. We willen de komende tijd elk weekend een proefpodium gaan inrichten."

Zodra het weer kan, wil Natascha een deel van het proefpodium om gaan toveren tot lunchroom. "Er is echt geen betere manier om mensen kennis te laten maken met de vele smaken en texturen van veganistisch eten dan door het gewoon aan hen voor te schotelen."

Start met webshop
Natascha is Vmarkt als webshop begonnen. "Veggie4U vind ik een heel toffe winkel en ik heb een hele tijd tevergeefs gewacht totdat zij naar Utrecht zouden komen. Daarom besloot ik zelf aan de slag te gaan, onder meer omdat ik in de detailhandel echt mijn eigen koers kan varen. Ik begon, met nul kennis op zak, met de webshop en daaruit zijn deze concept stores voortgevloeid."

De winkel aan het Brouwersplein in Arnhem is van vrijdag tot en met maandag geopend.

Voor meer informatie:

Natascha de Rooij
Vmarkt Arnhem
Brouwersplein 27
6811 BL Arnhem
vmarktutrecht@gmail.com 
www.vmarkt.nl