Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Help mee 2 miljoen biologische zonnebloemen in te zaaien

"Het gaat slecht met insecten in Nederland. Veel insecten zijn de afgelopen decennia verdwenen. Insecten spelen een hoofdrol in de kringloop van het leven. Zo zorgen zij voor een gezonde bodem door bijvoorbeeld het verwerken van organisch materiaal. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Daarnaast zijn insecten voor dieren zoals bijvoorbeeld voor veel boerenlandvogels hun voedsel. Ook vogels hebben het vooral in de koudere maanden lastig met het vinden van voldoende voedsel. Als we de insecten en vogels en dus de biodiversiteit willen stimuleren moeten we meer ruimte maken voor natuur in onze directe leefomgeving en in landbouwgebieden", vertelt Klaas de Lange, directeur van Weerribben Zuivel. 

Koop zuivel en ontvang een gratis zakje biologisch bloemenzaad
Koop vanaf 3 mei een zuivel product van Zuiver Zuivel of Weerribben Zuivel bij de bio-speciaalzaak en ontvang een gratis zakje biologisch zonnebloemenzaad. Het streven is om met deze actie door heel Nederland, dit voorjaar 2 miljoen biologische zonnebloemen te zaaien en daarmee de biodiversiteit waaronder de insecten en vogels te helpen.

Deze boeren zorgen voor rijke weides
De melkveehouders van Weerribben Zuivel en Zuiver Zuivel vinden biodiversiteit belangrijk omdat dit zorgt voor een natuurlijke balans. Daarom werken zij samen met onder andere Vogelbescherming Nederland en zetten zich gezamenlijk in voor bloemrijke weides waar niet alleen hun koeien heerlijk kunnen grazen maar ook insecten en vogels voldoende voedsel kunnen vinden.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: