Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jumbo haalt 200 miljoen op bij beleggers

Jumbo heeft een totaalbedrag van € 200 miljoen opgehaald op de Schuldschein-markt. Vanwege de grote belangstelling van investeerders is het opgehaalde bedrag twee keer zo veel als de
€ 100 miljoen die het supermarktbedrijf zich ten doel had gesteld.

Een Schuldschein is een onderhandse lening die rechtstreeks onder Duits recht is afgesloten met verschillende investeerders, voornamelijk uit het bank-, verzekerings- en pensioenwezen. De internationale belangstelling voor de ‘Jumbo Schuldschein’ was circa vier maal groter dan het beoogde financieringsbedrag, waarop Jumbo besloot de uitgifte te verhogen tot € 200 miljoen.

Voor Jumbo is dit de eerste niet-bancaire lening en tevens de eerste stap op de internationale kapitaalmarkt. De lening, die looptijden kent van 5 en 7 jaar, is aangegaan met investeerders uit de Benelux (ca. 25%), overige Europese landen (ca. 55%) en Azië (ca. 20%).

Solide basis voor verdere groei
Jumbo CFO Ton van Veen: “Vanwege onze ambitieuze groeiplannen en de wens om onze exposure bij de Nederlandse banken te verminderen, zijn we ons gaan oriënteren op de internationale investeerdersmarkt. De interesse van investeerders wereldwijd bleek overweldigend, waardoor het orderboek circa vier keer was overtekend. We zijn verheugd met deze belangstelling en versterken met de plaatsing van deze Schuldschein onze financiële basis voor verdere groei.”  

Bron: Jumbo 

 

Publicatiedatum: