Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Inspiratiebedrijven voor natuurinclusieve landbouw gezocht in Noord-Brabant

Er is grote behoefte aan inspirerende voorbeelden en uitwisseling van kennis onder natuurinclusieve ondernemers. Daarom stelt provincie Noord-Brabant maximaal € 150.000 beschikbaar voor 6 ondernemers die hun praktijkkennis en ervaring gaan delen met collega-ondernemers.

Op inspiratiebedrijven wordt deze praktijkkennis over natuurinclusieve maatregelen, de financieel-economische kant en het rendement voor bodem, water, biodiversiteit en landschap gedeeld. De provincie wil deze intercollegiale kennisuitwisseling stimuleren en stelt per inspiratiebedrijf maximaal € 25.000 beschikbaar met een looptijd van 3 jaar. Het inspireren kan door bijvoorbeeld bedrijfsbezoeken te organiseren, kennisoverdracht en demonstratieprojecten.

Indienen subsidieaanvraag
Bedrijven kunnen subsidie aanvragen via de regeling Inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw, waarbij rekening wordt gehouden met de geografische ligging van het bedrijf. Het totaal beschikbare budget voor de aanvraagperiode is €100.000 voor melkveehouders die omgeschakeld zijn naar natuurinclusieve landbouw en €50.000 voor melkveehouders die in het proces zitten van omschakeling naar natuurinclusieve landbouw.

Een subsidieaanvraag indienen kan tot en met 1 september 2021 of totdat het subsidieplafond is bereikt. Onderdeel van deze aanvraag is een werkplan waarin staat opgenomen welke activiteiten de ondernemer gaat organiseren om andere ondernemers te inspireren.

Publicatiedatum: