Aan de slag met Rerooting the Dutch Food System

In augustus 2020 wonnen hoogleraar dierlijke productiesystemen Imke de Boer en onderzoeker Evelien de Olde een internationale prijs voor hun Food Vision: Rerooting The Dutch Food System. Het Rockefeller instituut beloonde de voedselvisie met 150.000 euro om direct in te zetten, om de visie waar te maken.

Omdat veel Caring Farmers meewerkten aan de visie, mag die organisatie komende drie jaar voor 70.000 euro projecten indienen die helpen om deze visie waar te maken. "Afgelopen week is het goede nieuws gekomen dat we met de eerste plannen van start mogen", meldt Caring Farmers.

Caring Consument op bezoek bij Caring Farmer
"Voor onze caring consumenten gaan we bij Caring Farmers foodcamps organiseren. Deze weekenden zijn erop gericht om kinderen, en natuurlijk hun ouders, meer te leren over de boerderij. Waar komt je eten vandaan? Hoe ziet een dag in het leven van een Caring Farmer eruit? Hoeveel wormen zitten er in de bodem, en waar zijn die goed voor?  Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon bedoelt om je lekker uit te leven op de boerderij."

Geef consumenten een stem in het landschap"
Met het Grond Verbond willen de melkboeren van MOMA de consument een stem geven in het landschap. Eerder konden de klanten van MOMA, buurtbewoners en caring consumenten landschapsherstel ideeën aandragen, bijvoorbeeld het vogelvriendelijke erf, de botanische slootkant en de natuurmuur. Zaterdag 24 april kunnen caring consumenten stemmen op het idee wat daadwerkelijk uitgevoerd moet worden.

Andere deelnemers kunnen bij Caring Farmers hun projectvoorstellen indienen. In het najaar volgt er weer een ronde.

Bron: Caring Farmers


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven