Subsidie beschikbaar pluimveehouders

Pluimveeveehouders die investeren in een bewezen innovatie die helpt dat er minder fijnstof ontstaat in de stal, kunnen subsidie krijgen. Deze subsidie valt onder de regeling Subsidiemodules brongerichte verduurzaming stal- en managementmaatregelen (Sbv). Ook bekend als de investeringsmodule van de Sbv. Tot 31 mei kunnen subsidie-aanvragen nog worden ingediend bij RVO. 

Belangrijke veranderingen
Na de vorige aanvraagperiode in 2020 zijn de regels voor deze subsidie aangepast. De belangrijkste veranderingen zijn:

  • De maximale subsidie wordt € 50.000 per stal en € 200.000 per veehouderijlocatie. Dat is € 15.000 meer voor iedere stal en
    € 60.000 meer voor een veehouderijlocatie.
  • Verdeelt RVO het budget? Dan wordt er niet meer gekeken of de pluimveehouder de techniek in een nieuwe of bestaande stal installeert. De pluimveehouder krijgt alleen voorrang als de locatie van de pluimveehouderij in het pluimveedichtgebied ligt.
  • Na de beslissing over de subsidieaanvraag heeft de pluimveehouder 3 jaar om het project af te ronden. Dat is een jaar langer.

Budget en subsidie
Voor deze aanvraagperiode is in totaal € 7 miljoen beschikbaar voor pluimveehouders. Deze subsidie is voor het aankopen en gebruiksklaar maken van één of meer van de volgende staltechnieken: voor de sector vleeskuikens, leghennen en kalkoenen gaat het om Positieve ionisatie met koolstofborsteltjes. In de sector vleeskuikens zijn het drie staltechnieken, namelijk ionisatiesysteem met negatieve coronadraden, negatieve ionisatie met coronadraden, met 40 emitters per meter (prikkeldraad) en positieve ionisatie met ionisatie-units met ingebouwde coronadraden en collectoroppervlak. Voor de leghennensector komt de staltechniek 
strooiselschuif bij volièrehuisvesting in aanmerking.

Meer informatie is te vinden op de website van RVO.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven