Bio-consumptie booming in Duitsland

Oogst van bio-producten met 16% gestegen

Duitsers zijn gek op biologische levensmiddelen. Ze hebben er in het afgelopen jaar miljarden van geconsumeerd: de aankoop van groenten en fruit uit biologische teelt wordt eveneens steeds populairder. Bij het fruit is de verkochte hoeveelheid met een kwart toegenomen. Ook de teelt van Duitse bio-groenten nam toe. Ten opzichte van 2019 is de oogst van bio-groenten in Duitsland met 16 procent gestegen naar 380.000 ton.

Tot wel 6.000 bedrijven telen op meer dan 125.000 hectare Duits akkerland bio-groenten. Hoewel het aantal bio-bedrijven dat zich tijdens de epidemie op groenten gespecialiseerd heeft met vierhonderd is gedaald, is de groententeelt sterk gestegen.

Bio-asperges worden in grote delen van Duitsland geteeld en hun seizoen (mei, juni) komt langzaam dichterbij. Asperges groeien in Duitsland ieder jaar op 25.000 hectare, waarvan de helft bezet is met bio-wortelen en bio-uien. Bij sla en Chinese kool was er sprake van de grootste oogsthoeveelheid, in het bijzonder echter bij sla, de populairste groenten in de Duitse keuken. De jaarlijkse teelt van biologische sla steeg tot 2020 naar 83,5 duizend ton en er werd 42 duizend ton bio-spinazie geoogst. Daarentegen is de populariteit van komkommers in Duitsland gedaald.

Bron: Hardware Infos


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven