Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Doel op Nationale Zaaidag: bloemenlint van 15.000 m²

Samen zetten we Nederland in bloei

De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden roepen voor het achtste jaar particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat. De Traay en Bee honest cosmetics ondersteunen de Bijenstichting en de Nationale Zaaidag.

Eerste mijlpaal is bereikt
In de webshop van de Bijenstichting ontvangt iedere klant bij een bestelling vanaf € 4,95 een gratis zakje biologisch bloemenmengsel van 100 gram. De Traay en Bee honest cosmetics sponsoren deze actie zodat het nog aantrekkelijker is om te gaan zaaien op Nationale Zaaidag. Elk zakje zorgt voor een 25 m²  aan bloemen en de eerste 100 bestellingen zijn al binnen. Dat is goed voor 2.500 meter aan bloemenlint. Op naar de volgende mijlpaal. Hopelijk lukt het met z'n allen om aan het einde op Nationale Zaaidag een bloemenlint te vormen van 15.000 m2.

De opbrengsten van de webshop komen geheel ten goede aan de activiteiten van de Bijenstichting. De zendingen worden door vrijwilligers ingepakt. De actie loopt tot en met Nationale Zaaidag op donderdag 22 april.

Het biologische bloemenmengsel bestaat uit: Boekweit, Borage, Dille, Kaasjeskruid, Korenbloem, Mosterd, Phacelia, Bladrammenas, Goudsbloem, Karwij, Venkel, Koriander, Witte klaver en Incarnaatklaver. Het is geschikt voor bijen, hommels en vlinders.

Bijen Bed en Breakfast
Tot aan de Nationale Zaaidag wil de Bijenstichting aandacht vragen voor het voedselaanbod en de nestelgelegenheid van bijen. Met de Bijen Bed en Breakfast-actie roept de Bijenstichting burgers en bedrijven op om het estafettestokje op te pakken, in actie te komen met een leuk tuinplan voor de eigen tuin of samen met de buurt een plan te maken. Door duurzaam zaai- en plantgoed te gebruiken in de eigen tuin kan iedereen meehelpen een beter voedselaanbod voor de bijen te regelen. Alle Bed & Breakfast voor Bijen-initiatieven komen op een kaart van Nederland. De bijentuin van de Traay staat ook op de kaart!

Vechten voor de bij
Sinds 2010 zet de Bijenstichting zich in voor bijen met als hoofdthema het verbieden van bestrijdingsmiddelen via onder andere juridische procedures. De Bijenstichting volgt de landelijke en Europese politiek en organiseren petities zodra het leefklimaat van de bijen in gevaar komt. Vanuit het Bijen educatiecentrum in Vorden worden diverse projecten uitgevoerd en voorlichting gegeven. Er is een workshopruimte voor cursussen en trainingen. Buiten is een boomgaard met diverse hoogstam fruitbomen, zijn demonstratievelden en bloemenborders aangelegd met bij-vriendelijke planten. In de tuin zijn er voorzieningen als een bijenstal, bijenhotels, insectenmuur en plantenkas. Alles is zo ingericht om initiatieven te stimuleren die voedselvoorziening voor bijen verbetert.

Publicatiedatum: