Griekse olijfolie in speciale fles ter gelegenheid van tweehonderdste Onafhankelijkheidsdag

In Griekenland staat het jaar 2021 in het teken van een gedenkwaardige verjaardag: op 25 maart vierde men namelijk Griekenlands 200e Onafhankelijkheidsdag. 

Ladi Biosas λάδι βιώσας heeft voor deze gelegenheid de bekroonde biologische extra vierge olijfolie in een speciale Limited Edition keramische blauwe fles gestopt, die is gemaakt door de gerenommeerde Griekse keramist, George Vavatsis. "Een Limited Edition die eer betuigt aan de Griekse Onafhankelijkheidsoorlog van 1821 als een creatieve menselijke interventie in de geschiedenis," aldus de olijfolieproducent.

Iconische symbolen
De contourstrepen van het Ladi Biosas λάδι βιώσας logo werden artistiek getransformeerd om een fort te weerspiegelen. De lovenswaardige zin van de Griekse Revolutie "Vrijheid of Dood", is op de zijkant van de fles gedrukt. Bovendien staan op de voorkant van de fles drie symbolen die gelden als iconische verwijzingen naar de 200e Onafhankelijkheidsdag van Griekenland: Een olijfkrans die Nike, de godin van de overwinning, herdenkt terwijl zij alle helden van 1821 met olijfkransen kroont. De iconische helm van Theodoros Kolokotronis, de Griekse generaal die ook bekend staat als "Geros tou Moria". En tot slot de kerk van Agioi Apostoloi in de stad Kalamata, die een historische betekenis heeft, omdat hier op 23 maart 1821 de revolutie van de Griekse onafhankelijkheid begon.

"Het is een ode aan al onze helden en heldinnen uit Griekenland en de hele wereld, aan alle Filhellenen, die met een buitengewone kracht van hoop vochten voor onafhankelijkheid, de beginselen van vrijheid, vrijheid en democratie."

Voor meer informatie: www.ladibiosas.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven