Nieuwe docenten voor Warmonderhof

Jan-Jaap Scholten en  Eline Schothorst zijn toegevoegd aan het docententeam van Aeres Warmonderhof.

Foto's: Warmonderhof

Jan-Jaap Scholten is de tuinder en eigenaar van De Nieuwe Akker, een biologische zelfoogsttuin in Schalkhaar bij Deventer. Hij gaat naast zijn tuindersfunctie aan de slag op Aeres Warmonderhof als gastdocent biodynamische groenteteelt en begeleider van de studenten van tuindersonderneming LOT.

Via abonnementen teelt Jan-Jaap op De Nieuwe Akker voor ongeveer 175 oogstdeelnemers jaarlijks hun groenten. Hij deed een studie tropische landbouw en daarna bij Wageningen Universiteit een studie biologische landbouw. Hij werkte op een biologische zorgboerderij als werkbegeleider, gaf leiding aan een zorgtuinderij en werkte op een gemengd bd-bedrijf. Elf jaar geleden was het tijd voor De Nieuwe Akker, zijn eigen CSA-tuin en nu is Jan-Jaap toe aan het overdragen van zijn kennis. Onze studenten leren van hem alle ins en outs van het biodynamisch telen van groenten. Ook zal hij de studenten die de zelfoogsttuin LOT leiden dit jaar, gaan begeleiden en ondersteunen bij het zelfstandig ondernemen. 

Eline Schothorst wordt docent landschap en agrarisch natuurbeheer. Zij heeft zich, vanuit haar studie bos- en natuurbeheer, vastgebeten in het vraagstuk van het duurzaam verbouwen en oogsten van grondstoffen en voedsel en tegelijkertijd het beschermen van de natuur. Na ervaring te hebben opgedaan in de biologische voedselketen en permacultuur-tuinieren wil ze nu haar passie voor natuur-inclusieve landbouw met de leerlingen van Warmonderhof komen delen. 

Bron: Aeres Warmonderhof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven