300 miljoen liter haverdrank per jaar

Oatly bouwt grote fabriek in het Verenigd Koninkrijk

Het van oorsprong Zweedse haverdrankbedrijf Oatly, heeft aangekondigd voor zijn eerste Britse fabriek te bouwen in Peterborough. De nieuwe fabriek zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 in bedrijf gaan en moet minstens 200 nieuwe banen opleveren voor de lokale regio.

De Britse fabriek maakt deel uit van het bredere plan van Oatly om fabrieken te bouwen die klaar zijn voor de toekomst, efficiënt gebruik maken van hulpbronnen en een minimale negatieve impact hebben op de planeet. Met een ambitie van continue verbetering op alle gebieden, streeft Oatly ernaar om 100% hernieuwbare energie te gebruiken en haar energieverbruik, waterverbruik en afval in de fabriek tegen 2029 elk met 75% te verminderen, in vergelijking met de milieuvoetafdruk van Oatly in 2019.

Britse markt
De nieuwe fabriek zal bij de lancering 300 miljoen liter haverdrank per jaar kunnen produceren, met de capaciteit om uit te groeien tot 450 miljoen liter - waardoor het een van de grootste fabrieken ter wereld wordt waar plantaardige zuivel wordt geproduceerd. De haver zal lokaal in het Verenigd Koninkrijk worden ingekocht en de fabriek zal de Britse markt bevoorraden. De gezondheid en veiligheid van de werknemers zullen ook op de voorgrond staan. Alle beleidsregels zullen voldoen aan Oatly's wereldwijde normen om ervoor te zorgen dat mensen zich veilig, gewaardeerd en gesteund voelen terwijl ze werken om de planeet te helpen beschermen.

Ishen Paran, General Manager bij Oatly UK: "Vragen over een mogelijke Britse fabriek doen al een tijdje de ronde, en we zijn erg blij dat we eindelijk het nieuws van de komst in 2023 kunnen aankondigen. Het Verenigd Koninkrijk is echt een belangrijke motor van de wereldwijde plantaardige beweging, met een groeiende vraag naar Oatly in het hele land, en we zijn enthousiast om aan deze toegenomen vraag te voldoen."

Johan Rabe, Chief Supply Chain Officer voegt toe: "We kijken ernaar uit om het Verenigd Koninkrijk te voorzien van meer haverdrank - we zijn nog meer enthousiast om dit op een duurzame manier te doen. Zoals alles wat we doen bij Oatly, hebben we ervoor gezorgd dat duurzaamheid centraal staat in onze fabrieksplanning. Bij alles, van de inkoop van onze haver tot de productie van ons productassortiment dat speciaal voor mensen is ontworpen, staat duurzaamheid centraal. Zelfs nu we ernaar streven om een van de grootste zuivelfabrieken op plantaardige basis op volle capaciteit te laten draaien, zal dit onze topprioriteit blijven".

Voor meer informatie: www.oatly.com/


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven