Bunge Loders Croklaan breidt bio-aanbod in Europa uit

"Levensmiddelenbedrijven zien 'biologisch' steeds meer als een uitdrukking van transparantie"

Bunge Loders Croklaan, leverancier van speciale oliën en vettenoplossingen voor de voedingsindustrie, breidt zijn biologische portfolio in Europa uit en biedt een gestage en schaalbare aanvoer van biologische oliën en vetten, variërend van zonnebloem, raapzaad en soja tot palm, shea en kokos. Het bedrijf breidt ook het netwerk van biologische landbouwers uit. Volgens de leverancier neemt een groter aanbod een veelvoorkomende barrière weg - de moeilijkheid om een betrouwbare leverancier van biologische producten te vinden - die voedingsbedrijven ervan weerhoudt om de stap naar de biologische status te zetten.

Groeiende vraag naar biologische voeding
"Levensmiddelenbedrijven zien 'biologisch' steeds meer als een uitdrukking van transparantie en dichter bij de natuur staan - boodschappen die sterk resoneren onder de groeiende gemeenschap van bewuste consumenten," zegt Marcel Henneman, directeur productmanagement EMEA voor Bunge Loders Croklaan. "Om een biologisch label te verkrijgen, moeten levensmiddelenfabrikanten er niet alleen voor zorgen dat de ingrediënten in hun producten afkomstig zijn van biologische landbouw, maar ook dat de toegepaste productieprocessen biologisch gecertificeerd zijn."

Biologische innovatie op maat
"Of we nu vanaf nul formuleren of traditionele producten herformuleren, we kunnen elke vetoplossing op maat maken om te voldoen aan de specifieke biologische aspiraties van onze klanten en onze aanpak is gecentreerd rond ons 'let's create together'-principe", aldus Feike Swennenhuis, Marketing Director Europe. "Wij leveren biologische kwaliteit voor zowel primaire lipidebronnen als meer gespecialiseerde lipiden, zoals lecithinen en vetformuleringen voor kindervoeding, snoepgoed, bakkerijproducten, culinaire producten en plantaardige producten. We zullen de mogelijkheden van op maat gemaakte biologische oplossingen blijven uitbreiden tot een uitgebreide reeks voedseltoepassingen."

Voor meer informatie:
Bunge Loders Croklaan
www.europe.bungeloders.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven