Indiase mangotelers schakelen over op biologische teelt om opbrengsten te verhogen

Ambtenaren van het tuinbouwdepartement bevorderen biologische methoden in een poging om de mangoteelt aan te moedigen; deze heeft vorig jaar een klap gekregen als gevolg van Covid-19. Het departement heeft in 2020 het gebruik van fruitbeschermhoezen gepromoot, wat tot hogere opbrengsten heeft geleid. Sindsdien hebben veel telers belangstelling getoond voor de fruitbescherm-hoezen als een manier om het gewas vrij van residuen van gewasbeschermingsmiddelen te telen.

In het district Krishna werden tot 2013 op ongeveer 75.000 hectare mango's geteeld, maar de uitgaven voor gewasbeschermings-middelen en chemische mest dreven de telers ertoe te kiezen voor andere commerciële gewassen. Als gevolg daarvan is het mango-areaal tegen 2020 gedaald tot 54.680 hectare, volgens de gegevens van de autoriteiten.

Covid-19 heeft de vooruitzichten van de mangotelers in 2020 verslechterd. Omdat de export stopte, verkochten zij hun voorraden tegen bodemprijzen op de lokale markten. De tuinbouwautoriteiten zeiden echter dat ze dit jaar een goede bloei aan de mangobomen hebben waargenomen, wat een positief teken is voor een goede oogst.

Bron: timesofindia.indiatimes.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven