Jan Leeijen, Livestock Manager bij De Groene Weg:

"We willen een optimale gezondheid van de dieren, maar ook een gezonde samenhang tussen alle schakels in de keten"

Gezondheid. Dat is waar De Groene Weg in januari verder voor gaat. Maar eigenlijk houden we ons het hele jaar door bezig met dit thema, schrijft Jan Leeijen, Livestock Manager bij De Groene Weg. "We willen een optimale gezondheid van de dieren, maar ook een gezonde samenhang tussen alle schakels in de keten. En dat is waar ik mij – al meer dan 15 jaar – mee bezighoud als Livestock Manager bij De Groene Weg."

"In 2004 begon mijn loopbaan bij De Groene Weg. Sindsdien kun je stellen dat ik het aanspreekpunt ben voor boeren. Dit doe ik samen met Henk Oudenampsen. Daarnaast begeleid ik ze bij de omschakeling van regulier naar biologisch en ga ik over de planning van biggen en lammeren. Ik ben dus veel onderweg en bij boeren thuis te vinden, maar werk ook dagen vanaf kantoor (en door corona dus vanuit huis). Ik ga dus al best een hele tijd mee. Mijn kennis en ervaring die ik in de loop der jaren heb opgedaan deel ik graag met boeren. Zo adviseer ik ze bijvoorbeeld over de inrichting en het management van hun bedrijf. Verder kun je mij zien als ‘afstemmer’ van de keten; naast de communicatie met boeren zorg ik er – samen met de leveranciersvereniging – voor dat er genoeg, maar niet te veel of te weinig dieren in de keten zijn."

Dicht bij de dieren
"In mijn functie sta ik dus heel dicht bij de dieren. En laat ik nou net gek op ze zijn, dus dat komt goed uit. Ik ben eigenlijk van mening dat iedereen in deze keten een hart heeft voor dieren. Dat is namelijk de basis. Als je bijvoorbeeld foto’s van boeren van De Groene Weg ziet, valt één ding op. Je ziet nooit de boeren alleen op de foto staan, want ze zijn altijd samen met hun dieren. Op die manier kunnen ze o.a. in de gaten houden hoe het met het welzijn en de gezondheid van de dieren staat. Bij De Groene Weg houden we onze dieren gezond door ons te houden aan verschillende voorwaarden."

Klik hier om verder te lezen. 

Bron: De Groene Weg


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven