"Biologisch spruiten telen is een beetje topsport"

Na 34 jaar gangbare spruiten telen gooide Chris van der Sterre het roer om. Hij zocht een nieuwe uitdaging en vond die in het telen van de spruiten op biologische wijze. De spruit is misschien wel het lastigste gewas om biologisch te telen. “Maar dat maakt het ook leuk. Het is een beetje topsport”, zegt hij in het tv-programma Binnenstebuiten. In Nederland worden maar weinig biologische spruiten gegeten, omdat men ze “te duur” vindt. Culinair expert Alain Caron zet ze met een prachtig gerecht weer op de menukaart.

Klik hier om het fragment terug te kijken.

Bron: KRO-NCRV


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven