Zalmkwekerij erkend door Soil Association

De onafhankelijke viskwekerij Organic Sea Harvest (OSH) is erkend door de Soil Association, de Britse instantie voor de certificering van biologische landbouw.

De Soil Association heeft bevestigd dat het in Skye gevestigde bedrijf voldoet aan de normen om als een "biologische" kweker te worden beschouwd.

Adam Rainsden van OSH: "Deze certificering is een bevestiging van de inspanningen van het team van Organic Sea Harvest om het welzijn van onze vissen te maximaliseren. We volgen een strikte reeks regels en voorschriften die verder gaan dan de wettelijke vereisten. Controles worden uitgevoerd door organisaties van derden. Je kunt niet zomaar beweren dat je biologische methoden gebruikt; het moet bewezen worden."

OSH werkt met een verlaagde bezettingsdichtheid, waardoor de visdichtheid aanzienlijk lager is dan bij conventionele of niet-biologische kwekerijen. Op elk moment tijdens de productiecyclus van OSH komt de bezettingsdichtheid overeen met 99-99,9% water en slechts 0,1-1% vis, aldus het bedrijf.

Het bedrijf benadrukte ook dat de locaties waar het actief is, worden gekozen om de impact op het milieu te minimaliseren en een goede doorstroming van zuurstofrijk zeewater te garanderen.

OSH heeft twee viskwekerijlocaties op Skye en heeft een bouwaanvraag ingediend voor een derde, Balmaqueen aan de noordkant van Skye. Een eerdere bouwaanvraag voor een locatie bij Flodigarry werd in november afgewezen door de beroepsrechter van de Schotse regering.

Oprichter van OHS, Alex MacInnes: "Wij bevinden ons in een gebied waar grote behoefte is aan duurzame banen en als onze plannen voor de locatie worden goedgekeurd, zal dit voltijdse werkgelegenheid opleveren in een gebied dat toch al kwetsbaar is. Negen banen (gecreëerd door de voorgestelde locatie in Balmaqueen) zou voor de regio een aanzienlijk aantal zijn en broodnodig in deze unieke en moeilijke tijd."

Bron: fishfarmermagazine.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven