"Spanje kan doelstelling van 25% biologische teelt tegen 2030 waarmaken"

In het kader van een bezoek aan het Barcelonese groothandelsterrein Mercabarna, waar ook Biomarket onderdak heeft gevonden, de eerste groothandelsmarkt voor biologisch voedsel in Spanje, heeft de Spaanse minister van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening, Luis Planas, verklaard dat Spanje de doelstelling van de Europese Commissie kan halen om tegen 2030 een kwart van de landbouwproductie biologisch te maken.

Hij zei dat Spanje in Europa voorop loopt op het gebied van biologische teelt. Momenteel wordt 9,3% van het totale bruikbare Spaanse landbouwareaal bestemd voor deze teeltvorm ondanks het feit dat de Spaanse consumptie van bio-voedsel achterop hinkt.

Bij zijn bezoek aan de groothandelsmarkt in Barcelona heeft Planas daarom de onlangs ingehuldigde Biomarket aangeprezen als een doeltreffend instrument om de distributie van de biologische voedingsmiddelen vlotter te laten verlopen. “Het is een referentiebaken voor de sector, niet alleen in Spanje, maar in heel Zuid-Europa”, zo zei Planas.

In zijn toespraak maakte de minister ook melding van de hervorming van de Voedselketenwet, waarover het parlement zich sinds vorige week buigt en die een waardig inkomen voor de telers mogelijk moet maken en meer transparantie moet bieden in de prijsvorming.

Vertrouwen in de opheffing van de Amerikaanse tarieven
Aan de andere kant vertrouwt hij erop dat met de intrede van Joe Biden in het Witte Huis een einde zal worden gemaakt aan de door voormalig president Trump opgelegde importtarieven op Europese agrovoedingsproducten.

De Raad van Europese ministers van Landbouw die op maandag 25 januari bijeenkomt, zal de Europese Commissie vragen om zo snel mogelijk contact op te nemen met de nieuwe Amerikaanse regering om de "oneerlijke" tarieven te annuleren, zo zei hij nog.

Bron: efeagro.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven