EU erkent Britse biologische certificeringen tot 31 december 2023

Biotelers in het Verenigd Koninkrijk zijn blij met het nieuws dat de overeengekomen handelsovereenkomst tussen het VK en de EU een overeenkomst over biologische gelijkwaardigheid omvat; dit betekent dat de EU ermee heeft ingestemd om het VK tot 31 december 2023 voor biologische producten als gelijkwaardig te erkennen. Eerder heeft de Europese Commissie al besloten dat de zes biologische certificeringsinstanties van het VK zullen worden erkend met betrekking tot gelijkwaardige biologische normen.

Het Verenigd Koninkrijk is de negende grootste biologische markt ter wereld en de verkoop van biologische producten aan de EU is elk jaar £225 miljoen (ruim 250 mln euro) waard. Deze erkenning zal zorgen voor blijvende toegang tot vitale markten in de EU en Noord-Ierland en zal de bio-producenten zekerheid bieden.

"We zijn blij met het nieuws dat de handelsovereenkomst een technische bijlage over biologische gelijkwaardigheid bevatte, wat betekent dat de EU en het VK hebben ingestemd met gelijkwaardigheid in de biologische sector tot 31 december 2023," zegt Andrew Burgess, voorzitter van het biologische forum NFU.

"De uitvoer naar de EU is en blijft een belangrijk onderdeel van de Britse biologische toeleveringsketen en het is een enorme opluchting om naar die belangrijke markt te kunnen blijven exporteren. Dit zal op langere termijn zekerheid bieden aan de biologische bedrijven die zich zorgen hebben gemaakt over het verlies van deze waardevolle exportmarkt," besluit Burgess.

Bron: farminguk.com
Foto bron: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven