Gezamenlijke oproep stikstofwet

Rondom de parlementaire behandeling van de ‘stikstofwet’ vorige week, heeft Biohuis de oproep van collega landbouworganisaties gesteund om een aantal knelpunten snel op te lossen.

"Er zijn veel veehouders die al veel te lang in grote onzekerheid verkeren, omdat buiten hun schuld opeens de wettelijke basis onder hun bedrijf is weggevallen. Verder is er te veel onduidelijkheid over het schuiven met stikstof tussen bedrijven of sectoren. Hier moet een centrale registratie komen, waarbij tijdig kan worden ingegrepen als het verhandelen, verleasen en afromen niet het beoogde doel bereikt of dreigt te ontsporen. Tot slot moeten de extra kosten van maatregelen door de overheid vergoed worden", aldus LTO, NAJK, Agractie, Grondig en Biohuis. Op diverse punten kwam de Kamer tegemoet aan de zorgen uit de landbouwsector.

Vorige week stemde de Tweede Kamer over diverse moties en amendementen die naar aanleiding van de stikstofwet van Minister Schouten werden ingediend. LTO maakte een analyse over deze stemmingen.

Voor meer informatie: www.biohuis.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven