Donderdag 14 januari, 10.30 uur:

Online bijeenkomst over kalf bij koe

Op 14 januari 2021 organiseert Eyes on Animals een online informatiebijeenkomst over het houden van kalveren bij koeien. "Tijdens deze eerste bijeenkomst willen we uitleg geven hoe melkveehouders deel kunnen nemen aan het concept dat we aan het ontwikkelen zijn. Het doel van deze bijeenkomst is melkveehouders te vinden die de kalveren bij de koe (willen gaan) houden en die willen aansluiten bij ons concept, zodat hun producten beter verwaard worden. Naast uitleg over het project, hebben we ook enkele interessante gastsprekers", aldus Eyes on Animals.

Kalf bij de koe project
"Het houden van het kalf bij de koe vergroot het dierenwelzijn en maakt dat zowel koe als kalf hun meer ruimte krijgen voor hun natuurlijk gedrag. Een groeiende groep melkveehouders zetten zich hiervoor in." Om deze melkveehouders daar de erkenning en beloning voor te kunnen geven, wil Eyes on Animals in dit project een gezamenlijk marktconcept ontwikkelen voor zuivel en vleesproducten van kalf bij de koe. 

Samenwerken, dat loont
"Corné Ansems van Kaasboerderij de Ruurhoeve (Hoogeloon) is één van de melkveehouders die al jaren kalf bij de koe houdt en zich ook al jaren inspant om hier een beloning voor te krijgen. Voor de ontwikkeling van dit project heeft hij de samenwerking opgezocht met Eyes on Animals en de Dierenbescherming om dit samen mogelijk te maken. Door subsidietoekenning van Barth Misset en Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant kunnen we serieus werk maken om het kalf bij de koe project verder te gaan ontwikkelen." 

De bijeenkomst vangt aan om 10.30 uur. Om (online) aanwezig te zijn kunt u zich aanmelden via info@eyesonanimals.com, ten name van Corné Ansems. We versturen u enkele dagen voor de bijeenkomst een link om deel te kunnen nemen. 

Voor meer informatie: www.eyesonanimals.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven