Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uitbreiding Clearspring-assortiment bij Odin

"Er valt nog een hoop te ontdekken"

Tholen - De samenwerking tussen Odin en de Britse producent Clearspring is onlangs geïntensiveerd. Allard ten Dam, die zich bij Odin op grondstoffen en assortiment concentreert, hoopt dat consumenten binnen afzienbare tijd weer op de winkelvloer verrast kunnen worden met proeverijen. Volgens hem lenen de Clearspring-producten zich hiervoor uitstekend.

Allard kent Clearspring goed, vanuit zijn functie werkt hij al behoorlijk lang met ze samen. "Het is mooi om deze samenwerking nu verder uit te kunnen bouwen. We hebben ons assortiment geëvalueerd en bekeken welke merken goed bij ons en bij de winkels passen. Waarmee kunnen wij ons onderscheiden? Clearspring past in dit plaatje vanwege het feit dat dit Britse familiebedrijf prachtige producten van hoge kwaliteit maakt. Ook de uitstraling van het merk vinden we heel mooi."

Allard geeft aan dat Odin het ook zeer waardeert dat Clearspring zich wil blijven verbeteren. "Zo zijn ze continu bezig met het verduurzamen van de verpakkingen."

Bij Odin zijn nu zo'n 60 Clearspring-producten verkrijgbaar. "Deze liggen allemaal in de schappen van de Odin winkels en zijn ook voor onze groothandelsklanten beschikbaar. We merken dat ook zij aanhaken. Het assortiment van Clearspring is heel breed en wij hebben vooral fors ingezet op de Japanse productlijn. Daarbuiten is jackfruit één van de hardst lopende producten."

Clearspring-oprichter en CEO Christopher en zijn dochter Maria (commercieel directeur).

Smaak staat voorop
Waar Japanse producten van oudsher vooral vanuit de macrobiotiek in de schappen van de natuurvoedingswinkel lagen, draait het volgens Allard nu puur om de smaak ervan. "De smaak staat voorop. En wat dat betreft gooit Clearspring hoge ogen, zo hebben ze dit jaar maar liefst 7 Great Taste Awards in de wacht gesleept. Een heel knappe prestatie. De Yuzu Ponzu Seasoning werd door de jury bijvoorbeeld omschreven als een product met meerdere lagen dat uitzonderlijk evenwichtig en afgerond is."

De Yuzu Ponzu Seasoning, één van de producten waarmee Clearspring dit jaar een Great Taste Award won.

Persoonlijke favoriet
Welk product mag volgens Allard zeker niet in je assortiment ontbreken? "De zeewier Sea Vegs crispies snacks zijn top en uniek. Mijn persoonlijke favoriet is de Tofu Silken & Smooth. Als je die hebt geproefd, wil je echt geen andere tofu meer. Deze zijdezachte tofu bak je in vrij grote blokjes en heeft een totaal andere mondstructuur dan we gewend zijn. Ook ideaal om te verwerken in een smoothie of vegan dessert. Na het proeven was ik direct enorme fan. Voordeel is ook dat deze tofu lang houdbaar is."

Een salade met de tofu Silken & Smooth en Wakame. 

In dit kader hoopt Allard dan ook dat er in de loop van 2021 weer de nodige productdemo's op de winkelvloer kunnen gaan plaatsvinden. "Voor dit soort producten is het heel belangrijk om te kunnen laten proeven. Alleen al met de seasonings van Clearspring kan je zoveel kanten op. Er valt nog een hoop te ontdekken."

Voor meer informatie:

Allard ten Dam
Odin De Nieuwe Band
Noorderringweg 12
9363 TC Marum
0594 645315
06 50265990
[email protected]  
www.odin.nl