Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Stekjes die wij terugkopen van zaagbomen gaan we biologisch kweken tot adoptiebomen"

Meer dan 2.500 mensen kiezen voor duurzaam BeterBoompje

Nederlanders gooien na de feestdagen zo'n 2,5 miljoen kerstbomen weg. "Dat moet ook anders kunnen", dachten Alex de Graaf en zijn zwager Frank Haagen. Met BeterBoompje bieden zij een duurzaam alternatief met maar liefst zestien pick up points door heel Nederland. Afgelopen zondag kregen meer dan 2.500 kerstbomen een nieuwe eigenaar. "De bomen die we nu verkopen zijn ecologisch gekweekt. Maar de stekjes die wij terugkopen van de zaagbomen zijn biologisch en gaan we biologisch kweken tot adoptiebomen", vertelt Frank.

Op de website staat dat ze voor elk verkocht BeterBoompje zonder kluit twee nieuwe herbruikbare biologische adoptiekerstboompjes in het Lowlander Kerstbomenbos willen gaan planten. 

Van Groningen tot Eindhoven en van Delft tot aan Enschede kwam men op zondag 6 december naar het dichtstbijzijnde pick up point om een duurzame kerstboom uit te zoeken. Eén van hen was Sophie Appel uit Breda: "Ik zag het initiatief voorbijkomen op social media en was direct enthousiast. Het zijn prachtige bomen en als ik hierbij ook mijn steentje bijdraag aan een betere wereld is dat helemaal mooi."

Impact maken
Alex de Graaf bedacht het idee samen met zijn zwager Frank Haagen van het platform Breda Maakt Mij Blij. "Veel Nederlanders willen een goede kerstboom, maar geen gedoe. Met een BeterBoompje kan je op een laagdrempelige manier een stap in de goede richting zetten. En hoe meer mensen meedoen, hoe groter onze impact", aldus Alex. "Uiteindelijk willen we allemaal dat ultieme kerstgevoel in huis halen, maar met een BeterBoompje hou je daar wel een fijner gevoel aan over."

Ook meedoen?
"Het werkt heel simpel", legt Frank uit: "Je gaat naar BeterBoompje.nl en daar kies je één van de zestien pick up locaties en een datum en tijd in begin december waarop jij je boompje wilt ophalen. Vervolgens kies je een boom mét of zonder kluit en je bepaalt het formaat. Als je alles hebt ingevuld, krijg je een ticket toegestuurd waarmee je je boompje kan ophalen. Uiteraard volledig in gezellige kerstsfeer. Super makkelijk!"

Aankomend weekend is het nogmaals mogelijk om jouw BeterBoompje op te halen in het land. De pick up locaties zijn: Amsterdam, Breda, Delft, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Enschede, Groningen, Nijkerk, Nijmegen, Rhenen, Tilburg, Utrecht en Tiel.

Voor meer informatie: www.beterboompje.nl 

Publicatiedatum: