Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Britse bioproducten hebben in 2021 toegang tot EU-markt

EU-erkenning voor zes Britse instanties voor biologische controle

Organic Farmers & Growers (OF&G) is verheugd over het nieuws van de EU-erkenning van alle zes Britse biologische controleorganen. Hierdoor kunnen biologische producten uit het Verenigd Koninkrijk ook volgend jaar op de Europese markten worden verhandeld, die anders vanaf 1 januari 2021 voor de sector zouden zijn gesloten.

Er blijft echter onzekerheid bestaan, aangezien de erkenning geen betrekking heeft op de regelgevende status na eind 2021, aangezien de nieuwe biologische regelgeving van de EU op 1 januari 2022 in werking treedt.

"Dit is een kortetermijnwinst en het nieuws zal een opluchting zijn voor de biologische sector die al zo lang met onzekerheid leeft," zegt OF&G directeur Roger Kerr.

"Maar het levert nog steeds niet de sterke nationale biologische gelijkwaardigheidsovereenkomst tussen het VK en de EU waar we om vragen. Als deze overeenkomst er komt, dan verwachten wij dat deze de noodzaak van etiketwijzigingen overbodig maakt en ook dat de eis van controle certificaten kan worden vermeden. Dit zou een belangrijk voordeel zijn voor de Britse deelnemers op de Europese markt."

Voor meer informatie:
Roger Kerr
Organic Farmers & Growers
+44 193 929 1800
[email protected]
www.ofgorganic.org

Publicatiedatum: