Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe CAO AGF Detailhandel

Branchevereniging ADN is tevreden over de nieuwe CAO AGF Detailhandel. Deze voorziet voor medewerkers een eenmalige uitkering en van 1% bruto uitgekeerd over het salaris van 2020 en een structurele loonverhoging van 1,29%.

"De huidige CAO voor de AGF Detailhandel liep tot 1 april van dit jaar. Dat betekent dat we al een tijd in de ‘nawerking’ van de CAO zaten en deze per 1 april 2021 zou komen te vervallen. Door de coronacrisis waren eerdere overleggen uitgesteld en begon de tijd te dringen.

Van werkgeverszijde vonden we het belangrijk om onze medewerker, die dit jaar een zwaar jaar hebben gehad, een reële ‘beloning’ te kunnen bieden voor de inzet. Om die reden zijn we, op afstand, de gesprekken met de vakbonden aangegaan en hebben we een nieuwe CAO voor de branche af kunnen spreken. Tijdens de Ledenraadsvergadering van 24 november jl. is hiervoor mandaat verkregen van de Ledenraad van ADN.

De afspraken
Er is besloten om voor deze CAO alleen een aanpassing te doen in de lonen. Begin komend jaar zullen we de gesprekken opstarten voor de volgende CAO en zullen we proberen toe te werken naar meer inhoudelijke afspraken en het moderniseren van de bestaande CAO. We zijn tot de volgende afspraken gekomen:

  • Looptijd van de CAO is 1 jaar: van 1 april 2020 tot 1 april 2021;
  • In december wordt een éénmalige uitkering van 1% bruto uitgekeerd over het salaris van 2020;
  • Per 1 januari 2021 wordt een structurele loonsverhoging toegekend op alle lonen van 1,29%.

Stem af met de boekhouder
Het is belangrijk om de aanpassingen zo snel mogelijk door te geven aan je boekhouder of loonadministrateur. Dan kunnen de aanpassingen meteen worden doorgevoerd en krijg je achteraf niet met betalingen met terugwerkende kracht te maken."

Meer informatie
W: www.agfdetailhandel.nl  
E: [email protected] 
T: (0318) 440 222 (keuze 4)

 

Publicatiedatum: