Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cadeautip: een biologische tuin

Bij sprinklr.co koop je dit jaar een vrijwel kant & klare tuin voor in de schoen of onder de kerstboom. Ook goed voor de biodiversiteit.
De webshop met biologische tuinplanten heeft onder andere pakketten voor maar liefst 4m2 weelderig groen met bloei van voorjaar tot najaar. Met wuivend siergras, hoge bloeiers, lage types, en wintergroene planten. En allemaal vaste planten, dus goed voor jarenlang plezier. Om te geven krijg je een mooi doosje met kaart voor onder de boom of in de schoen, de gelukkige krijgt in maart de planten thuis.

Voor jezelf èn voor biodiversiteit
Met de kant & klare-tuinen helpt Sprinklr iedereen die graag wil vergroenen maar nog niet goed weet hoe, of gewoon lekker in één keer klaar wil zijn. "Er zijn pakketten voor zon-, half-zon- en schaduwtuinen. Je kunt kiezen uit tuinen met vooral paarse, roze en blauwe bloeiers, of voor een vurige tuin met rood, oranje en geel. Ook voor mensen met een balkon zijn er pakketten", vertelt Liedewij Loorbach. 

Ze vervolgt: "Bovendien zitten in elk pakket planten die heel aantrekkelijk zijn voor nectarslurpers, want een tuin heb je niet alleen voor jezelf. De biodiversiteit in Nederland gaat rap achteruit: hoe meer wij allemaal onze tuinen vergroenen, hoe meer we de rem zetten op die achteruitgang. Dus breng de tuin tot leven!"

Biologische planten
De tuinplanten van Sprinklr zijn biologisch gekweekt door kwekerij Verhoeven. "Bovendien zijn de planten met de natuur mee gekweekt: met nauwelijks extra warmte en geen kunstlicht. Dat betekent dat het kweken van die planten enorm veel minder energie heeft gekost dan het kweken van de planten die je in maart en april in bloei ziet staan in het tuincentrum. Je geeft/vraagt dus niet alleen een heel leuk cadeau, maar ook een cadeau dat beter is voor de wereld."

Hoe wordt een tuin verstuurd?
In maart worden de tuinpakketten verstuurd naar de gelukkige cadeaukrijgers. De planten zitten in een pot van 11 centimeter breed. De pakketten voor 4 vierkante meter groen zitten in twee dozen, die thuis bezorgd worden. Daarbij zit instructie hoe ze te planten in de grond, en een beplantingsplan dat de ontvanger helpt bij het mooi en juist neerzetten van de planten.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum: