Vijf methodes voor groene landbouw en blauw water

Vervuiling door de landbouw heeft een negatieve invloed op de natuur in de omgeving. Enkele in het oog springende problemen zijn algenbloei en grootschalige vissterfte. Aan de andere kant heeft de toenemende bevolking steeds meer voedsel nodig. We moeten anders gaan denken om het juiste evenwicht te vinden tussen voldoende voedselproductie en de invloed van de landbouw op het milieu: duurzame groene landbouw om blauw water te realiseren in onze meren, rivieren en oceanen. Uit recent onderzoek blijkt dat dit doel op vijf manieren kan worden bereikt.

Wetenschappers van Wageningen University & Research hebben in samenwerking met collega’s van China Agricultural University, de Chinese Academie van Wetenschappen, Southwest University en de Tsinghua-universiteit een verkennend artikel gepubliceerd over vijf manieren om groene landbouw en blauw water te realiseren. De perspectieven zijn gericht op China, waar de overheid graag wil overstappen van een niet-duurzame naar een duurzame, ‘groene’ landbouw waarmee voldoende voedsel wordt geproduceerd en ‘blauw’ water zonder vervuiling ontstaat. De auteurs beargumenteren dat het herintegreren van de voedselproductie en veeteelt, zoals vroeger het geval was in China, een cruciale stap is om groene landbouw en blauw water te realiseren in het land. Er zijn vijf methodes die naast elkaar kunnen worden gebruikt om dit doel te bereiken.

Klik hier om verder te lezen.

Bron: Wageningen University & Research


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven