Zaterdag 12 december op Warmonderhof

Themadag Kringlooplandbouw: doorstroom wordt rondstroom

Zaterdag 12 december (themadag). Deze bijeenkomst wordt 'corona-proof' gehouden, op 1,5 meter afstand. Met meerdere trainers.

Kringloop, natuurinclusief, circulair, grondgebonden; de woorden die uitdrukken dat de landbouw snel van karakter verandert, zijn legio. Op deze themadag krijg je een duidelijk beeld van de consequenties van kringlooplandbouw voor de landbouw en de maatschappij. Zodat je als (melk)veehouder, akkerbouwer of tuinder kunt bepalen hoe je je bedrijf toekomstbestendig kunt maken.

Praktisch over de themadag kringlooplandbouw

Inloop vanaf 9:30 uur

Tijden: 10:00 – 16:00 uur (inclusief lunch)
Locatie: Warmonderhof, Wisentweg 12, Dronten
Maximum aantal deelnemers: 25 (op volgorde van inschrijving)
Trainers: Ruud Hendriks, Frens Schuring, Frank Verhoeven.
Cursusleider/inhoudelijke vragen: Ruud Hendriks, 06 51298047
(Vragen over) inschrijven? Bezoek: 'kosten en inschrijven' 
Lees meer over: de opzet van alle trainingen

Programma
Deze themadag is een los te volgen startdag van de meerdaagse training kringlooplandbouw: hoe maak ik mijn bedrijf kringloopgereed? Ervaren trainers uit de verschillende landbouwsectoren plaatsen op deze themadag de stip op de horizon waar de sector om vraagt om jouw bedrijf ontwikkelperspectief te bieden. We belichten de lange en korte termijn van kringlooplandbouw. We bekijken voorbeelden van initiatieven die nu al bestaan en gaan ons ook een beeld vormen van de land- en tuinbouw over tien à twintig jaar. Er wordt ingegaan op de verhouding tussen de veehouderij en de plantaardige sector en we bekijken welke vorm en mate van veehouderij passend zal zijn in die nieuwe toekomst

Voor wie/door wie
Deze themadag kringlooplandbouw is geschikt voor zowel (melk)veehouders als akkerbouwers en tuinders. De cursusleider is Ruud Hendriks, docent bodemvruchtbaarheid en Practor Kringloop-landbouw. De overige trainers zijn: Frens Schuring, docent biologische melkveehouderij, Frank Verhoeven, zelfstandig adviseur melkveehouderij via Boerenverstand, en iemand uit de akkerbouw (naam volgt).

Resultaat
Aan het eind van de dag heb je een duidelijk beeld van de consequenties van kringlooplandbouw voor de land- en tuinbouw én voor de maatschappij en heb je een indicatie in welke richting je je met je bedrijf kunt ontwikkelen.

Voor meer informatie: r.hendriks@aeres.nl 

Bron: Aeres Warmonderhof


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven