Initiatief ‘de Seizoenarbeiders’ blijft bestaan

"Jongeren blijven welkom bij de boer"

Het landelijk initiatief 'De Seizoenarbeiders', dat jongeren de kans biedt om tijdelijk bij boeren aan de slag te gaan, blijft bestaan. In totaal melden 46 boeren zich aan voor de ondersteuning en 233 jongeren maakten gebruik van de uitgelegen kans om te werken op een boerderij. In het voorjaar kwamen veel jongeren zonder werk te zitten door afgelaste festivals en evenementen als gevolg van COVID-19. Dat terwijl veel biologische boeren juist kampten met een tekort aan handen door het uitblijven van de toestroom van seizoenarbeiders uit het buitenland.

Beide partijen zijn zo enthousiast over het initiatief, dat initiatiefnemers Slow Food Youth Network en Bionext hebben besloten om het initiatief voort te zetten. Voor veel boeren bracht de samenwerking een mooie bijkomstigheid: een fijne manier om meer over hun vak te vertellen en kennis te delen. Voor jongeren niet alleen een kans om geld te verdienen, maar ook om meer over hun eigen voedselketen te leren, met als gevolg meer verbinding met hun voedsel.

De evenementensector is hard door het coronacrisis geraakt. Door het verbod op evenementen moesten alle festivals worden afgelast. De Vereniging van Evenementenmakers schatte naast een inkomstenderving van 1,5 miljard, een verlies van 48.000 werkplekken. Het is nog onzeker of evenementen volgend jaar wel plaats kunnen vinden. Er worden testevents voorbereid onder de naam'Fieldlab Evenementen', maar ook die blijven afhankelijk van de besmettingscijfers. 

Voor meer informatie:
Bionext
Nieuwe Kazernelaan 2
6711 JC Ede
www.bionext.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.