Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Initiatief ‘de Seizoenarbeiders’ blijft bestaan

"Jongeren blijven welkom bij de boer"

Het landelijk initiatief 'De Seizoenarbeiders', dat jongeren de kans biedt om tijdelijk bij boeren aan de slag te gaan, blijft bestaan. In totaal melden 46 boeren zich aan voor de ondersteuning en 233 jongeren maakten gebruik van de uitgelegen kans om te werken op een boerderij. In het voorjaar kwamen veel jongeren zonder werk te zitten door afgelaste festivals en evenementen als gevolg van COVID-19. Dat terwijl veel biologische boeren juist kampten met een tekort aan handen door het uitblijven van de toestroom van seizoenarbeiders uit het buitenland.

Beide partijen zijn zo enthousiast over het initiatief, dat initiatiefnemers Slow Food Youth Network en Bionext hebben besloten om het initiatief voort te zetten. Voor veel boeren bracht de samenwerking een mooie bijkomstigheid: een fijne manier om meer over hun vak te vertellen en kennis te delen. Voor jongeren niet alleen een kans om geld te verdienen, maar ook om meer over hun eigen voedselketen te leren, met als gevolg meer verbinding met hun voedsel.

De evenementensector is hard door het coronacrisis geraakt. Door het verbod op evenementen moesten alle festivals worden afgelast. De Vereniging van Evenementenmakers schatte naast een inkomstenderving van 1,5 miljard, een verlies van 48.000 werkplekken. Het is nog onzeker of evenementen volgend jaar wel plaats kunnen vinden. Er worden testevents voorbereid onder de naam'Fieldlab Evenementen', maar ook die blijven afhankelijk van de besmettingscijfers. 

Voor meer informatie:
Bionext
Nieuwe Kazernelaan 2
6711 JC Ede
www.bionext.nl 

Publicatiedatum: