Navitas Capital verwerft een meerderheidsbelang in Delta Wines

Navitas Capital verwerft een meerderheidsbelang (51%) in Delta Wines, een leidende importeur en distributeur van meer dan 4.600 verschillende wijnen van 246 producerende wijnhuizen. De onderneming levert jaarlijks ruim 85 miljoen flessen wijn uit 20 landen aan horeca, supermarkten, traditionele vakhandels, groothandels en het online kanaal. Vanuit haar centrale rol in de keten vormt Delta Wines een belangrijke strategische partner voor producenten en klanten middels een breed scala aan aanvullende diensten waaronder agency, advies, category management, marketing/branding, logistieke en supply chain service. Delta Wines bedient haar klanten internationaal vanuit de eigen distributiecentra in Nederland, Polen en Tsjechië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Waddinxveen. Delta Wines is de moedermaatschappij van onder meer Coenecoop Wine Traders.

Joris Snelten (CEO, Delta Wines): "De onderneming is blijvend onderscheidend door belangrijke kernwaarden te verweven in de organisatie: het meest innovatieve assortiments-management met de juiste wijnen, gezonde marges in de hele keten, uitgebreide kennis van de markt en de best mogelijke service. We hebben met Navitas een partner gevonden die dit ondersteunt en een aanvullende bijdrage kan leveren op onderwerpen zoals effectief gebruik van data en category management."

Met de toetreding van Navitas Capital als aandeelhouder zal de uitvoering van de strategie verder versneld worden: de leidende marktpositie als efficiënt, digitaal geoptimaliseerde distributeur van wijn in bestaande markten verstevigen en actief uitbouwen met gerichte nationale en internationale groei.

Ralph Zopfi (Managing Director, Delta Wines): "Wij kijken uit naar een nieuw hoofdstuk voor Delta Wines. Er is een stevige en langetermijn partner gezocht om de ambitie van (internationale) groei van het bedrijf financieel en inhoudelijk verder te gaan ondersteunen. Navitas is voor ons hierin een geschikte partij met een filosofie die bij ons past. Inhoudelijk zien wij ook een verrijking vanuit Navitas."

Het ondernemende karakter, de langetermijnvisie en uitstekende performance in de markt zijn de raakvlakken waar Delta Wines en Navitas elkaar vinden. Het DNA van beide partijen vertoont veel gelijkenissen waarbij als uitgangspunt geldt dat scherpte en langetermijn relaties samen een duurzaam succes brengen.

Ernst-Jan Koziolek (Investment Director, Navitas Capital): "Wij zijn onder de indruk van de marktpositie en mate van professionaliteit van de Delta Wines organisatie. De onderneming wordt geleid door een sterk betrokken en ambitieus managementteam. De positie van Delta Wines is een uitstekend uitgangspunt om het behaalde succes de komende jaren verder uit te bouwen. Wij zien ernaar uit onze bijdrage hieraan te leveren, waarbij onze kennis en ervaring ten aanzien van logistiek, category management, inzet van data en (internationale) groeistrategie centraal staan."

Delta Wines
Delta Wines, de moedermaatschappij van DGS WIJN, Coenecoop Wine Traders, Pallas Wines en Global Wine Operations, is actief in de import en distributie van wijnen. In de afgelopen jaren is de onderneming sterk gegroeid, inclusief internationale expansie door de acquisitie van AN.KA Wines in Polen en Adveal Wines & Spirits in Tsjechië. In 2019 was de geconsolideerde omzet 208 miljoen euro.

Website: www.deltawines.eu 

Navitas Capital
Navitas Capital is een Nederlandse private investeringsmaatschappij die door de jaren heen is opgebouwd vanuit ondernemerschap en doorzettingsvermogen. Navitas heeft een actieve groeidoelstelling en investeert sinds 2006 in kansrijke, sterk geleide ondernemingen met aantoonbaar groeiperspectief. De investeerder is erop gericht om samen met betrokken management stabiele en duurzame ondernemingen te bouwen met een langere termijn investeringshorizon. De portefeuille van Navitas Capital bestaat zowel uit private als beursgenoteerde ondernemingen.

Website: www.navitascapital.nl 

*De transactie is onder voorbehoud goedkeuring mededingingsautoriteiten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.