Toenemende populariteit op de Duitse markt

Noten een populair alternatief voor vlees

Sinds een paar jaar eten Duitse consumenten meer en meer hartige snacks. De huidige trend gaat vooral in de richting van ‘gezonde’ noten en noten-fruitmixen, aldus de Duitse federatie van de zoetwarenindustrie (BDSI). Als tussendoortje, als kook- of bakmiddel, als broodbeleg of als alternatief voor vlees. De consumptie van noten per hoofd van de bevolking in Duitsland is de afgelopen vijf jaar gestegen van 0,5 kg (2014) naar 1,8 kg (2019).

Als men de totale hoeveelheid van alle in Duitsland verwerkte noten in ogenschouw neemt, is de consumptie zelfs aanzienlijk hoger: Volgens berekeningen van overheidsinstanties komt de consumptie uit op 5 kg noten per persoon per jaar. Dat is 700 gram meer dan in 2011/2012. Volgens deze cijfers is de notenconsumptie in de afgelopen zeven jaar gestegen van 343.000 naar 415.000 ton in het verkoopseizoen 2018/19.

De meest populaire noten zijn pinda's (1,3 kg per persoon), amandelen (800 gr) en hazelnoten (700 gr). Deze worden gevolgd door cashewnoten met ongeveer 500 gr en walnoten en pistachenoten met elk ongeveer 400 gr. Paranoten, macadamianoten, pecannoten, pijnboompitten, kastanjes en kokosnoten zijn ook in de statistieken opgenomen.

Klik hier voor het volledige artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven