Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onverpakt bij Alnatura: noten en notenpasta zelf afvullen in nieuwe herbruikbare beker

Verpakkingsreductie is een belangrijk thema bij Alnatura: in de loop van dit jaar introduceerde de Duitse bio-handelaar reeds circa veertig verschillende producten in herbruikbare glazen potjes, waaronder levensmiddelen zoals noten, thee, muesli, linzen, rijst, suiker en ketchup. Sommige van deze producten bevatten het Fairtrade-keurmerk.

Nu zet Alnatura de volgende stap en test een assortiment van onverpakte producten: sinds begin november zijn in tien geselecteerde filialen vijf verschillende soorten bio-noten en -pitten los verkrijgbaar. De klanten kunnen hun eigen mix samenstellen en deze in de nieuwe herbruikbare statiegeldbeker FairCup of in hun zelf meegebrachte bakje vullen.

Alnatura, fotografie door: Bernward Bertram.

Ook vers gemalen notenpasta is nu in de onverpakte variant  verkrijgbaar: de notenpastamachine van startupbedrijf Supernutural maalt met één druk op de knop ter plekke verse bio-noten en -ingrediënten. Klanten kunnen de notenpasta vervolgens direct in de herbruikbare beker of in hun eigen bakje vullen. Alexander Hüge, verkoopmanager bij Alnatura, kijkt reeds naar de toekomst: "Na de positieve respons van onze klanten op onze producten in een glazen statiegeldverpakking hebben we er vertrouwen in dat ook dit nieuwe concept goed ontvangen zal worden."

Het concept wordt getest in de Alnatura Super Natur markten in Berlijn, Hamburg, Keulen, Mainz, Heidelberg, Freiburg, Regensburg, Erfurt, en Ravensburg.

Consequent engagement voor minder verpakkingsafval 
De stations voor onverpakte noten en notenpasta's zijn één van de vele initiatieven waarmee Alnatura zich  inzet tegen verpakkingsverspilling. Zo is het grootste deel van het groenten- en fruitaanbod bij Alnatura onverpakt verkrijgbaar. Sinds bijna twee jaar zijn er in de Super Natur markten ook geen plastic tasjes voor groenten en fruit en geen wegwerpkoffiebekertjes meer te vinden. Met deze stap voorkomt de bio-handelaar het jaarlijkse verbruik van twintig ton kunststof evenals 300.000 wegwerpbekertjes uit gecoat karton. Ook alle verpakkingen van de Alnatura producten worden product voor product onder de loep genomen en met het oog op bronbesparing en duurzaamheid geoptimaliseerd.

Voor meer informatie: www.alnatura.de 

Publicatiedatum: