Twee nieuwe ruimtes voor PCR-activiteiten in laboratoria Naktuinbouw

Dit najaar voerde Naktuinbouw een aantal aanpassingen in haar R&D-laboratorium door. Dit om te blijven voldoen aan de hoogste eisen die de NVWA aan laboratoria stelt. O.a. de luchtbehandeling is aangepast, en ook zijn er twee nieuwe ruimtes speciaal voor PCR-activiteiten bijgekomen. Verder wordt momenteel gestart met de verbouwing van het toetslaboratorium.

De luchtbehandeling is voor de onderdruk aangepast. Daarmee kunnen ze bij Naktuinbouw de gewenste onderdruk waarborgen en wordt de luchtafvoer gefilterd. De airconditioning is vervangen voor een optimaal en constant klimaat. Ook pasten ze de waterzuivering en de beheerste toegang aan. Daarnaast richtten ze bij Naktuinbouw twee nieuwe ruimtes speciaal voor PCR-activiteiten in.

Toekomstbestendig
Het werkveld van het team R&D is het vertalen van ontwikkelingen naar de praktijk. Zij speelt in op het verbeteren en vernieuwen van toetsmethoden en het ontwikkelen van nieuwe technieken. "Dagelijks werken onze onderzoekers aan innovaties in laboratoriumtoetsingen en validatie. Daarnaast voeren zij projecten uit voor of in samenwerking met universiteiten en/of het bedrijfsleven. Ook voert R&D diagnostisch onderzoek uit. Samen met het toetslaboratorium ondersteunt het team de NVWA in traceringsopdrachten bij uitbraken, zoals ToBRFV. Met de aanpassingen zijn onze R&D-faciliteiten zijn up-to-date en voor de komende paar jaar toekomstbestendig."'

Toetslaboratorium wordt verbouwd
Ons toetslaboratorium groeide de afgelopen jaren flink. Zowel in aantal toetsingen en medewerkers. Ook de laboratoriumfaciliteiten voor het toetslaboratorium moeten up-to-date zijn en voldoen aan de strengste veiligheid- en kwaliteitseisen. Daarnaast is er meer ruimte nodig om veilig te kunnen werken. Daarom startten we dit najaar eveneens met een aantal aanpassingen aan onze toetslaboratoriumruimtes. De eerste van de verbouwing van ons toetslaboratorium is ondertussen gestart. Eind 2020 kan Naktuinbouw hier meer over vertellen.

Voor meer informatie:
Naktuinbouw
www.naktuinbouw.nl 
info@naktuinbouw.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven