Ontwerp World Food Center Experience gegund aan BRC Imagination Arts

BRC Imagination Arts mag het ontwerp gaan maken voor de inhoud van de World Food Center Experience, de grote thema-attractie rondom voedsel die gebouwd wordt in Ede. BRC kwam als beste uit de bus bij de Europese aanbesteding die deze zomer werd uitgeschreven door de stichting WFC Experience.  


Artist impression van de 'Hub' in de BRC voor de WFC Experience uit 2018

Met de keuze voor BRC als Experience Architect en Bouwer kiest de stichting WFC Experience voor één van ’s werelds grootste en meest gerenommeerde ontwikkelaars van experiences. Het bedrijf ontwerpt en realiseert al meer dan 35 jaar bijzondere attracties en belevingen, die jaarlijks miljoenen bezoekers een onvergetelijke ervaring bezorgen.

BRC is in dit project de centrale ontwerper van de inhoud en de verhaallijnen. Het bedrijf zal voor de productie en installatie nauw samenwerken met Nederlandse partners, onder aanvoering van Heijmerink Wagemakers Vormgeversatelier, eveneens gespecialiseerd in de realisatie van experiences.     

Nederlandse specialist
Marcel Goossens, directeur van de WFC Experience kijkt uit naar de verdere samenwerking: “BRC is in de afgelopen vier jaar al nauw betrokken geweest bij de conceptontwikkeling van de WFC Experience. Het bedrijf was een inspirerende en drijvende kracht tijdens diverse bijeenkomsten en brainstormsessies met de verschillende belanghebbenden, van overheden en onderzoeksinstellingen tot en met het bedrijfsleven en Ngo’s. BRC brengt een enorme ervaring en professionaliteit aan tafel en heeft zich specifiek voor dit project versterkt met een Nederlandse specialist partner.” 

Brad Shelton, Creative Director bij BRC is erg verheugd: “Vanuit BRC zijn we al een aantal jaar actief bij de ontwikkeling van de World Food Center Experience betrokken en het is daarmee ook een project dat erg dicht bij ons hart ligt. We geloven ook in de doelstellingen van de Experience en in het idee dat je door middel van onvergetelijke ervaringen en belevingen daadwerkelijk kunt bijdrage aan een meer bewuste en gezondere levensstijl van mensen.

Het onderwerp – voedsel en voeding, iets waar we allemaal belang bij hebben - biedt ontzettend veel mogelijkheden om entertainment te combineren met een serieuze boodschap. We zijn erg blij dat we dit project, samen met onze collega’s van Heijmerink Wagemakers, nu verder inhoudelijk mogen gaan vormgeven en realiseren.

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.