Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio Austria zet met mediacampagne voordelen biovoeding in de etalage

Vanaf nu tot het einde van het jaar voert Bio Austria een multimediacampagne om de aandacht te vestigen op de regionale biologische land- en tuinbouw en welke voordelen deze levert voor het milieu, de biodiversiteit en het klimaat. Daarbij krijgt de bijzondere kwaliteit van biologisch geteeld een hoofdrol in de campagne, die samen met partnerbedrijven van de vereniging uit de voedselverwerkende sector worden uitgevoerd.

"Met deze campagne willen we het hoogwaardige biologische, regionale voedsel van onze biologische teeltbedrijven in heel Oostenrijk voor het voetlicht brengen. Onze partnerbedrijven uit het bedrijfsleven verwerken veel van onze hoogwaardige grondstoffen tot bijzondere culinaire creaties", legt Bio Austria-voorzitter en bio-boer Gertraud Grabmann uit.

De komende weken zullen overal in Oostenrijk posters worden opgehangen, gericht op authentieke Bio Austria-telers. In Wenen zullen op de trams en bussen de verschillende biologische boodschappen tot het einde van het jaar duidelijk zichtbaar zijn. Daarnaast worden kleine biologische promotieartikelen met interessante details over biologische land- en tuinbouw op een bakfiets aan geïnteresseerden in de hoofdstad uitgedeeld.

Biodiversiteit en soortendiversiteit
De campagneslogans "Bio, gezond en gevarieerd", "Bio, regionaal en veilig" en "Bio, goed voor ons, goed voor het milieu" zijn bedoeld om een aantal belangrijke kenmerken van de biologische landbouw of biologisch geteeld voedsel te benadrukken, zoals de biodiversiteit, de prestaties van biologisch beheerde teeltbedrijven en de hoge kwaliteitsnormen. "Biologisch voedsel is niet alleen uitstekend voor wat betreft de prestaties op het gebied van milieu, klimaat en biodiversiteit. Ze zijn ook onderworpen aan een streng en continu kwaliteitsborgingssysteem, dat hun kwaliteit garandeert," benadrukt Grabmann.

Voor meer informatie:
www.bio-austria.at

Publicatiedatum: