Amerikaanse bio-landbouwomzet met 31% toegenomen in drie jaar

Alhoewel het nog steeds een klein onderdeel uitmaakt van de Amerikaanse landbouwsector, wordt de biologische landbouw steeds populairder volgens de USDA. De verkoop kwam in 2019 uit op $ 9,9 miljard, een toename van 31% in drie jaar tijd. En 29% van de biologische boeren geeft aan van plan te zijn de productie uit te breiden.

Er zijn meer landbouwbedrijven en het areaal voor biologische productie – 16.585 landbouwbedrijven en 2 miljoen hectare – is groter dan ooit. De USDA heeft in 2008 voor het eerst een enquête uitgevoerd.

"Als je het over een leuk plaatje hebt!", zegt Kathleen Merrigan op social media, waarbij ze refereert aan de gestaag groeiende cijfers voor de biologische landbouw. Merrigan, nu professor aan de Arizona State University, werkte in de senaat mee aan de totstandkoming van het Amerikaanse biologische landbouwprogramma en als medewerker van de USDA aan de implementatie ervan tijdens de regeringsperiode van Obama.

De waarde van de biologische producten, voornamelijk zuivel, groenten en fruit, is drie keer zo hoog als de verkoopwaarde die meer dan tien jaar geleden werd gemeld in het eerste rapport van de USDA, volgens de Organic Trade Association.

Californië heeft de grootste verkopen ($ 3,6 miljard), het grootste aantal bio-landbouwbedrijven (3012) en het grootste areaal (390.625 gecertificeerde hectares land) van het land. De andere staten in de biologische top vijf zijn Washington ($ 886 miljoen verkopen), Pennsylvania ($ 742 miljoen), Oregon ($ 454 miljoen) en Texas ($ 424 miljoen).

De USDA heeft in 2019 geprobeerd contact op te nemen met elk voor biologische productie gecertificeerd landbouwbedrijf, evenals met bedrijven die overstappen op biologische teelt. Er waren 16.858 biologische landbouwbedrijven. Toen de boeren werden gevraagd naar hun plannen voor de komende vijf jaar, meldde 29% dat ze de biologische productie willen vergroten en 44% gaf aan dat ze het huidige productieniveau zullen aanhouden. In de enquête van 2016 rapporteerde de USDA dat er 14.217 biologische landbouwbedrijven waren en de totale verkoop daarvan $ 7,55 miljard bedroeg.

"De resultaten van de enquête uit 2019 tonen aan dat er een gestage groei plaatsvindt van de biologische productie in de Verenigde Staten", zei Hubert Hamer, administratief medewerker van de National Agricultural Statistics Service van de USDA.

De meeste biologische landbouwers zijn relatief kleine telers. Het grootste deel van de teelt vindt plaats op de 2824 grote landbouwbedrijven, die samen voor $ 8,4 miljard aan verkopen zorgen. De gemiddelde grootte van een biologisch landbouwbedrijf is 134 hectare.

Ter vergelijking: het gemiddelde Amerikaanse landbouwbedrijf is zo'n 180 hectare groot. Er zijn 2,02 miljoen landbouwbedrijven in het land met een totaal van 363 miljoen hectare aan areaal, volgens de USDA. De grootste bedrijven, met meer dan $ 500.000 per jaar aan verkopen, hebben 40% van het areaal in handen.

Meer dan de helft (56%) van de landbouwbedrijven uit de enquête van de USDA verbouwt alleen biologische producten, terwijl de rest een combinatie van regulier en biologisch heeft (gewassen en vee). 1460 bedrijven zeggen dat de biologische verkopen minder dan 25% van hun verkopen uitmaken.

Een samenvatting van de ‘hoogtepunten’ uit het rapport van 2019 is hier beschikbaar.

Bron: Agriculture.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven