HEMA gekocht door eigenaren Jumbo en Parcom voor 440 miljoen euro

HEMA komt waarschijnlijk in handen van de familie Van Eerd, eigenaar van de Jumbo, en het investeringsbedrijf Parcom uit Amsterdam voor een prijs van 440 miljoen euro. De deal is nog niet geheel rond. Zo moet er nog een geheel boekhoudonderzoek worden uitgevoerd en moeten er nog de nodige afspraken worden gemaakt met de banken.

Eerder haakten andere mogelijke overnemers af zoals Mirage Retail Group (eigenaar van Blokker), Alteri en de grote concurrent van Jumbo: Ahold-Delhaize.

Buitenlands avontuur even in de ijskast
Wat er in ieder geval lijkt te veranderen is dat HEMA zijn buitenlandse avonturen eventjes opzij moet zetten. “Ik zeg niet dat we dat gelijk stop gaan zetten, maar prioriteit ligt in het laten groeien van het HEMA-merk in thuismarkten”, aldus Ton van Veen, financieel topman van Jumbo, tegen de NOS. Daarmee doelt hij op Nederland, België en Frankrijk.” Eerder breidde HEMA haar activiteiten uit naar Dubai, Qatar en Mexico.

De familie Van Eerd is niet onbekend met HEMA aangezien de supermarktketen Jumbo al eerder een samenwerkingsverband aanging met het warenhuis. Er wordt echter benadrukt dat HEMA los komt te staan van Jumbo. HEMA werd eerder overgenomen door haar schuldeisers na een conflict met eigenaar Marcel Boekhoorn. De schuldenberg van HEMA is nu afgebouwd van 700 miljoen euro naar 300 miljoen. Ook voor dit jaar staan de resultaten van het warenhuis onder druk en werd er tot en met juli een verlies van 58 miljoen geïncasseerd. Een aantal winkels moest ook de deuren sluiten door het coronavirus. Sinds juni steeg de omzet weer. Dat komt vooral omdat online meer verkocht wordt.

Bron: NOS, Distrifood, NU.nl, businessinsider


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven