Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Omzet van 3,3 miljard euro in eerste helft 2020

Bio-consumptie in Italië bereikt nieuwe recordhoogte

De verkoop van biologische voeding en dranken heeft in Italië een recordbedrag van 3,3 miljard euro bereikt in de eerste helft van 2020. Dit komt neer op een groei van 4,4%, blijkt uit nieuwe gegevens. Dit cijfer omvat alleen de verkopen in de detailhandel en gaat niet over de consumptie van producten in de horeca, scholen, kantines of de export.

Deze stijging werd gestimuleerd door de toenemende populariteit van biologische producten tijdens de COVID-19-crisis, volgens een rapport van ISMEA. Ongeveer 90% van de Italianen hebben in deze periode ‘meer dan drie keer’ een biologisch voedingsproduct gekocht. De verkopen van biologische producten werden voornamelijk gestimuleerd door grote supermarktketens, die hun verkopen met 5,7% zagen toenemen in die periode. Discounters deden het ook goed, met een toename van 10,7% in de eerste paar maanden van 2020. Dit kanaal maakt echter maar 9% uit van alle uitgaven aan biologische producten.

Gemiddeld liggen de prijzen van biologische producten 60% hoger dan andere producten, volgens het onderzoek. Het verschil is kleiner voor groenten en fruit, in vergelijking met andere categorieën.

Klik hier voor het rapport.

Publicatiedatum: