Schenkt biologisch zaadgoed

Velt verwelkomt 4000e lid in Nederland

Nadat in februari dit jaar Velt, Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, haar 3500e lid verwelkomde in Nederland, mag de vereniging 8 maanden later het 4000e lid in het zonnetje zetten. Mensen worden zich steeds meer bewust dat een ecologische levensstijl past in dit tijdsgewricht. Daarom weten zij de weg naar Velt goed te vinden. Omdat zij daar gelijkgestemden treffen én omdat zij bij Velt enorm veel informatie en inspiratie vinden om hun ecologische levensstijl verder te ontwikkelen. 

Velt groeit sterk in Nederland en in Vlaanderen
Mensen willen meer en meer grip hebben op hun eigen eerlijk geteelde voedsel. Of deze verse, onbespoten groente komt uit eigen (stads)tuin of van de lokale biologische boer, de bewuste consument wil weten waar zijn/haar eten vandaan komt. Eten volgens de seizoenen en lokaal geteeld zodat de druk op de omgeving zo beperkt mogelijk is. Oog voor biodiversiteit en kringlopen. Consumenten vinden deze thema’s almaar belangrijker. Bij Velt, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, weten ze dit al jaren. Deze van oorsprong Vlaamse vereniging is 46 jaar geleden opgericht. De laatste jaren breidt ze zich ook sterk uit over Nederland. Velt bereikt binnenkort de kaap van 20.000 leden waarvan nu 4000 in Nederland.

Velt wil mensen verleiden tot een ecologische levensstijl. Daarom ontvangt het 4000e lid de Velt publicatie Zelf zaden telen met een voucher om voor 50 euro tijdens de collectieve aankoop van biologisch zaadgoed, mooie en sterke rassen voor eigen tuin uit te kiezen. Want ook dat voordeel hebben leden van Velt. Met de collectieve aankoop van biologisch zaadgoed ontvangen zij als Velt-lid een flinke korting op hun bestelling. Wie zaait zal oogsten. 

Velt is de vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren. Deze ledenorganisatie telt binnenkort meer dan 20.000 gezinnen, waarvan nu 4000 in Nederland. Velt is het kenniscentrum voor ecologie, verenigd in afdelingen en werkgroepen die geregeld lessen en activiteiten organiseren. Velt schrijft ook boeken en publicaties over ecologisch tuinieren en koken. 

Voor meer informatie: 

Mirjam Weisscher 
Velt
06 53517962
mirjam@velt.nu 
www.velt.nu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.