Reizen in tijden van kleurcodes: quarantaine en papieren

De meeste Europese landen staan sinds dinsdag 13 oktober op code oranje en dat betekent dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden door de Nederlandse overheid. Ook moeten reizigers uit die landen bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine.

De aanscherpingen zijn het gevolg van de oplopende besmettingen. Het gaat onder andere om Polen, dat tot nu toe nog op geel stond, en om Belgiƫ en Frankrijk die tot nu toe gedeeltelijk op oranje stonden. Ook zijn de beperkingen in Oostenrijk uitgebreid. Daarnaast kan het zijn landen dat de landen zelf beperkingen in het grensverkeer hebben (her)ingevoerd en/of aangescherpt.


Reisadvies voorbeeld: Polen krijgt code oranje volgens de Nederlandse overheid

Doorreis
Kunnen reizigers die voor hun werk onderweg zijn deze landen nog wel doorkruisen? De Werkgeverslijn Land- en tuinbouw geeft antwoord:

Het blijft mogelijk om per auto, vliegtuig of trein te reizen. Daarbij zijn twee zaken van belang. Zorg allereerst voor bewijsstukken dat je voor werk op pad bent. Denk aan een arbeidsovereenkomst en werkgeversverklaring.

Ten tweede: respecteer de lokale coronaregels. Voldoende afstand houden, met kleine gezelschappen onderweg zijn en het dragen van een mondkapje zijn de meest universele voorschriften.

De Werkgeverslijn geeft in een grenzenoverzicht een compleet overzicht van alle grensbeperkingen van de relevante landen. Dit overzicht wordt vrijwel dagelijks bijgewerkt.

Verder adviseert men om kort voor vertrek ook de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven