Grupo La Caña opent een nieuw pakstation in Almería voor al zijn bio-producten

Het AGF-bedrijf Grupo La Caña uit Granada heeft een nieuw pakstation in gebruik genomen in El Ejido, in de provincie Almería, waar het al zijn bio-producten gaat verwerken. In het pakcentrum, dat voorheen aan het tuinbouwbedrijf Mabe behoorde, werken reeds 60 arbeiders in de verwerking en verpakking van verse groenten en fruit, vooral snacktomaten en komkommers, maar ook avocado’s en courgettes staan op het programma. Het bedrijf wil het aandeel van de biologische productie in de totale afzet opdrijven van de huidige 14% naar 29%, waarbij ook het personeelsbestand fors zal worden uitgebreid tot 300 werknemers.

De groep beschikt in de provincie Granada al over twee pakstations voor verse producten (Motril en Castell de Ferro) en over een verwerkingsbedrijf (Escúzar) voor afgeleide producten, zoals geraspte tomaat, guacamole, gazpacho en salmorejo, die onder het merk Caña Nature op de markt worden gebracht.

Grupo La Caña sloot 2019 af met een omzet van €160 mln en een productie van 94 mln kilo groenten en subtropisch fruit, waarvan 14% bio-teelt is.

Volgens Jesús García, CEO van Grupo La Caña, is de keuze voor de nieuwe vestiging in de provincie Almería ingegeven door twee doelstellingen. Ten eerste wil het bedrijf de verwerking van de verse producten zo veel mogelijk in de buurt van de teeltlocaties en daarnaast moet het nieuwe pakstation ook een weerspiegeling zijn van het uitbreidingsbeleid van de groep in Andalusië, wiens stelregel het is om alleen Andalusische producten op de markt te brengen.

Bron: lavozdealmeria.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven