Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
#connectwhatsgood

Nadruk op match tussen Fairtrade, bio en lokaal in Week van de Fair Trade

Tijdens de Week van de Fair Trade (7 oktober - 17 oktober) zet Fairtrade Belgium traditiegetrouw eerlijke producten in de kijker. Door het kiezen voor Fairtrade-producten, kies je automatisch voor betere omstandigheden voor de producent. Zo kan hij/zij bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf en de volgende generaties. Een producent die niet kan leven van zijn werk, is niet houdbaar en niet duurzaam. Wie niet in zijn eigen voedingsbehoeften kan voorzien, kan onmogelijk investeren in duurzame productie.

Dit jaar gaat Fairtrade Belgium nog een stapje verder. Naast eerlijke producten ligt de nadruk ook op lokale en bioproducten, want als je kiest voor één van deze drie labels maak je sowieso de meest duurzame keuze. Met deze campagne legt Fairtrade Belgium uit dat het combineren van Fairtrade, bio en lokale producten niet moeilijk hoeft te zijn. Om duurzaam te consumeren kan je je laten leiden door enkele labels en, vooral, door je gezond verstand. Fairtrade, bio en lokale voeding zetten allemaal gezonde voeding met respect voor de aarde en de mens centraal, en vullen elkaar dus aan.

Tijdens deze week roept Fairtrade Belgium iedereen op om eens een volledige eerlijke, bio en lokale maaltijd voor te bereiden. Ook bekende influencers zetten hun schouders mee onder de campagne met de hashtag #connectwhatsgood en de slogan 'Fairtrade, bio en lokaal: een lekkere match'.

Voor meer informatie: www.fairtradebelgium.be 

Publicatiedatum: