Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook REWE wordt nu Demeter-lid

Na Kaufland volgt nu ook REWE: nog een levensmiddelketen wordt lid van Demeter. Voortaan zijn Demeter-producten ook bij REWE verkrijgbaar. REWE is al reeds lid van Naturland.

De Duitse retailer REWE breidt haar bio-assortiment uit en wordt om deze reden lid van de vereniging Demeter. Hierdoor kunnen de klanten van de in totaal meer dan 3.000 Duitse REWE-filialen per direct producten kopen die onder naleving van de strenge criteria van de bio-vereniging geteeld werden. Daartoe horen producten van de merken Bauckhof, Davert en Campo Verde, evenals een selectie van verse producten uit de categorieën groenten, fruit en zuivelproducten.

Pas enkele weken geleden werd Kaufland als eerste conventionele retailer lid van de Demeter-vereniging. Dat heeft tot een omvangrijke discussie geleid, want niet iedereen is het ermee eens dat Demeter zich openstelt voor de conventionele retail. Vooral de bio-supermarkten zien met deze stap hun onderscheidende kenmerk verdwijnen. Bovendien zijn er critici die vrezen dat de conventionele handel de prijzen te sterk zou kunnen dicteren. Demeter zelf heeft de stap verdedigd.

Voor REWE is de stap uitsluitend positief
REWE hoopt door het lidmaatschap en de uitbreiding van haar bio-aanbod met het hoogwaardige keurmerk, een meerwaarde voor haar klanten te creëren die steeds meer waarde hechten aan thema's zoals dierenwelzijn, milieubescherming en duurzaamheid.

Meer dan dertig jaar geleden heeft REWE reeds eigen merkproducten uit gecontroleerde biologische teelt op de markt gebracht onder de naam 'Füllhorn'. Sinds 2007 worden deze producten verkocht onder de naam 'REWE Bio'.

Eerst Naturland, nu Demeter
Sinds 2009 is REWE partner van de Naturland-vereniging. "We zijn trots om met Demeter de oudste bio-vereniging van Duitsland aan onze zijde te hebben en gezamenlijk de biologische landbouw veder te bevorderen. Het lidmaatschap in de Demeter-vereniging is voor ons ook een consequente stap om onze positie in de categorie bio verder te verstevigen", zegt REWE-inkoopdirecteur Hans-Jürgen Moog. 

Met haar toetreding in de vereniging maakt REWE de Demeter-boeren de toegang tot een extra afzetkanaal mogelijk met 27 miljoen klantcontacten per week. Voor REWE heeft het lidmaatschap het potentieel om het toch al sterke aanbod aan regionale en lokale producten verder uit te breiden. Want er zal niet alleen een selectie gemaakt worden van Demeter-gecertificeerde producten die nationaal aan worden geboden, maar ook van producten die regionaal aan worden geboden.

Bron: Rewe 

Publicatiedatum: